Çatlak kurabiye tarifi klasik kurabiye tariflerine benzese de pişince farkı anlarsınız. Sade kurabiyeyi limonla tatlandırıp hafif sarı renkteki iştah açıcı kurabiyeler yapabilirsiniz. Kurabiye yaparken hamurun dinlenmiş olması en önemli püf noktadır. Ayrıca kurabiye hamuru diğer hamurlardan daha fazla yoğurulmalıdır. Yani kıvamını alsa da kurabiyeyi yoğurmaya devam ederseniz lezzeti daha da başka olur. Peki çatlak kurabiye nasıl yapılır? İşte püf noktaları ile pratik ve değişik kurabiyeler listesinde yer alan sade çatlak kurabiye tarifi...
 

Malzemeler:

2 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri (İsterseniz yarı yarıya kullanabilirsiniz)
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 adet limonun kabuğu rendesi
Yarım limonun suyu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı zerdeçal
3 su bardağı un (Ekleme işlemini kontrollü yapınız)

Bulamak İçin:

Pudra şekeri

Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları

Yapılışı

Başlangıç olarak un hariç diğer tüm malzemeleri büyük bir yoğurma kabına alın. Bu malzemeleri enerjik bir şekilde çırpma işlemiyle homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Ardından, unu yavaşça ve kontrollü bir şekilde ekleyerek yoğurma işlemine devam edin. Elde ettiğiniz hamurun kıvamı, ele yapışmayacak kadar kıvamlı olmalıdır. Hamurdan alacağınız ceviz büyüklüğündeki parçaları yuvarlak formda şekil vererek pudra şekerine bulayın ve fırın kağıdı serili bir tepsiye sıralayın. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında kurabiyelerinizi yaklaşık 15 dakika pişirin.