Pratik ve lezzetli bir irmik tatlısı tarifi arıyorsanız haberimizi okuyun. Şerbetli irmik tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir, püf noktaları nelerdir öğrenin.
 

İrmik Tatlısı Tarifi Malzemeleri:

Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları

500 gr. İrmik
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı un
Hindistan cevizi

İrmik Tatlısı Şerbeti İçin:

3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım limon

İrmik Tatlısı Tarifi Hazırlanması:

Öncelikle tatlının şerbeti hazırlanır.

Malzemeler bir tencerede kaynatılır ve soğumaya bırakılır.

Bir kabın içerisine yumurtalar alınır ve çırpılır.

İçerisine; şeker, un, kabartma tozu, vanilya, Hindistan cevizi ve irmik ilave edilip yoğurulur.

Yağlanmış yuvarlak cam bir fırın kabının içerisine boşaltılır ve hamur yaydırılır.

180°C de fırında pişirilir.

Fırından çıkarılır ve bir kaç dakika sonra şerbetin bir kısmı dökülür, kalan kısmı da şerbet çekince ilave edilir.

Üzerine Hindistan ceviziyle servise hazırdır.

Afiyet olsun!