Ev yapımı ıspanaklı börek, sofralarınızın vazgeçilmezi olmaya aday! İşte adım adım, herkesin yapabileceği bir tarif...

Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır? Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır?

Ispanak ve peynirin eşsiz uyumu, bu tarifle mutfaklarınızda! Kolay adımlarla, her yudumda ayrı bir lezzet sunan ıspanaklı börek yapımı.

Evde börek yapmanın en lezzetli ve pratik yolu: Ispanaklı börek. Bu tarifle, mutfakta geçirdiğiniz zaman artık daha keyifli ve lezzetli!

Ispanaklı Börek Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
Yarım paket instant maya
Tuz
6-7 su bardağı un

İç malzemesi için;

1 kg ıspanak
1 adet kuru soğan
Küçük bir kase peynir (evde hangisi varsa)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Karabiber
Tozbiber
Tuz

Açmak için;

2 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ

Ispanaklı Börek Tarifi

Hamur malzemelerini karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim. 1 saat mayalandıralım. 9-10 eşit bezeye ayıralım.
İç malzemeleri için; ıspanakları doğrayalım, soğanları ince ince kıyalım, çiğ olarak ıspanağa ekleyelim, baharatlarıda ekleyip elimizle biraz ovalım.
Bezeleri un ile açabildiğimiz kadar açalım. Açtığımız yufkayı yağlayıp 4 e keselim.
Ispanaklı harcı üzerine paylaştıralım. Peyniride ekleyelim. Rulo şeklinde kıvırıp şekil verelim. Tüm hamura aynı işlem uygulanır.
Üzerine yumurta sürüp, 180 derecede 30-35 dk pişirelim.

Bu ıspanaklı börek tarifiyle, mutfakta geçirdiğiniz zaman artık daha keyifli ve lezzetli. Kolay adımlarla ve herkesin ulaşabileceği malzemelerle, sofralarınızı şenlendirecek bu tarif, hem pratik hem de lezzet garantili. Şimdi fırınınızı ısıtın ve bu harika tarife başlayın. Afiyet olsun!