Aydın'ın geleneksel lezzetlerinden biri olan kuru incir tatlısı, sofralarınızı tatlandırmaya geliyor. Bu özel tarifi adım adım sizlerle paylaşıyoruz. Hazırlanın, bu tatlı ağızlarınızı tatlandıracak!

Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi

Ceviz ve kuru incirin eşsiz uyumuyla hazırlanan Aydın usulü kuru incir tatlısı, tatlı severler için vazgeçilmez bir alternatif sunuyor. İşte bu leziz tatlıyı evde yapmanın püf noktaları...

Kuru incir ve cevizin buluşmasıyla ortaya çıkan bu eşsiz tatlı, Aydın mutfağının gizli kahramanlarından. Siz de bu özel tarifi keşfetmeye hazır mısınız? İşte kuru incir tatlısının sırları...

KURU İNCİR TATLISI TARİFİ!

MALZEMELER

25 adet kuru incir
İçlerini doldurmak için ceviz
1 çay bardağı şeker (büyük boy çaybardağı)
2 su bardağı su
2yemek kaşığı tereyağı

TARİF

Önce kuru incirleri bir kaba alarak üzerlerine sıcak su dökün ve on beş dakika yumuşamalararını sağlayın.
Suyu süzün ve incirlerin sap kısımlarını kesin.
Kesik olan kısımları içe doğru kıvırınca oluşan çukura yarım cevizleri yerleştirin.
Yayvan bir tencereye hepsini alarak üzerine 1büyük çay bardağı şekeri dökün.
2su bardağı su ilave edin.
Kaynayana kadar orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Bu arada sık sık kontrol edin. İncirler iyice pişip şerbeti koyulaşmaya başlayınca kapatın.
Servis etmeden on dakika kadar önce tereyağını eritip incirlerin üzerine gezdirin.
Soğuduktan sonra, kaymak veya dondurma ile servis edin.

Kuru incir tatlısı, Aydın'ın eşsiz lezzetlerinden biri olarak sofralarınıza konuk olmaya hazır. Bu makaledeki adım adım tarifimizle, bu geleneksel tatlıyı kolayca hazırlayabilirsiniz. Hem lezzetli hem de sağlıklı bu tatlı, herkes tarafından sevilecek. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın!