Evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu çikolatalı brownie, aileniz ve misafirleriniz tarafından çok beğenilecek. İşte adım adım tarifimiz...

Bir dilim brownie ile çay saatlerinizi şenlendirmeye hazır mısınız? Bu lezzetli ve kolay tarifi denemek için mutfakta yerinizi alın!

Kafe stili çikolatalı brownie artık evlerimizde. İçi akışkan, dışı çıtır bu enfes tatlıyı yapmak sandığınızdan çok daha kolay.

MALZEMELER

200 gr tereyağ
3 yumurta
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kakao
1 paket vanilin
1 su bardağından biraz az toz şeker
70 gr bitter çikolata
170 gr sütlü çikolata

Arası için:

100 gr beyaz çikolata
60 gr böğürtlen
40 gr fındık kırığı

Ferahlatıcı lezzet: Mandalinalı Sütlaç Pasta! Mandalinalı Sütlaç Pasta nasıl yapılır, püf noktası nedir? Ferahlatıcı lezzet: Mandalinalı Sütlaç Pasta! Mandalinalı Sütlaç Pasta nasıl yapılır, püf noktası nedir?

TARİF

Tereyağını erittikten sonra ocaktan alın ve içine çikolataları ekleyip karıştırın.
Yumurta ve şekeri geniş bir kapta iyice karıştırın.
Üzerine eleyerek un, kakao ve vanilini ekleyip karıştırmaya devam edin.
Çikolatalı karışım ile yumurtalı karışımı harmanlayın.
Fırını 170 derecede Fansız olarak önceden ısıtın.
Orta boy borcama yağlı kağıt serin ve hazırlanan brownie karışımının yarısını borcama alın.
Üzerine beyaz çikolata, böğürtlen ve fındık parçalarını her dilime eşit gelecek şekilde yerleştirin.
Çikolatalar erimiş halde olursa kekin içinde dağılması daha kolay olur.
Karışımın kalan yarısı da kaba dökün ve malzemelerin üstünün örtülmesi sağlayın. Fırında 30 dakika kadar pişirin.
İçinin yumuşak kalmasını isterseniz fırından 5 dakika erken aşabilirsiniz.
1 gece buzdolabında bekletin ve servis yapın.