Tatlı dünyasında yeni bir sayfa açın: Güllaç şöbiyet ile! Ev yapımı bu tarif, sizi ve sevdiklerinizi lezzet dolu anlara davet ediyor. İşte, damakları şenlendirecek o tarif.
Evde tatlı yapmanın püf noktalarını öğrenmeye ne dersiniz? Güllaç şöbiyet ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun. Her bir adımıyla ayrıntılı bir lezzet rehberi sizleri bekliyor.
Misafirlerinizi etkilemenin en tatlı yolu: Ev yapımı güllaç şöbiyet! Bu tarifle, tatlı yapmanın inceliklerini keşfedin ve herkesi hayran bırakın.
GÜLLAÇ ŞÖBİYET MALZEMELERİ
6 adet güllaç yaprağı
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
Kreması için;
3 yemek kaşığı şeker
Vanilya
Güllacı ıslatmak için;
2 su bardağı kaynar süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Vanilya
GÜLLAÇ ŞÖBİYET NASIL YAPILIR?
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için şeker ve suyu kaynatın. Ardından kıvam almaya başlayınca limonu ekleyin.
10 dk kadar daha kaynatın ve vanilya ekleyip soğumaya bırakın.
Kreması için irmik nişasta ve unu tencereye ekleyin.
Azar azar sütü ekleyin ve pişene kadar karıştırın.
En son vanilyayı ekleyin ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
Diğer yandan güllaçları ikiye kesin. Her yaprağı tepsinin içinde koymadan kaynar sütle ıslatın.
Sonra sıvı yağ serpiştirin kenarlarından katlayın, orta kısma muhallebiden dökün muska şeklinde sarın yağlı fırın tepsisine yerleştirin.
Hepsini bu şekilde sardıktan sonra artan yağı üzerlerine gezdirin ve 180 derecede üzerleri iyice kızarına kadar pişirin.
Kızaran şöbiyete fırından çıktıktan hemen sonra ılık şerbeti dökün.
Soğuduktan sonra üzerini ceviz ya da Antep fıstığı ile süsleyin.
İşte karşınızda, adım adım hazırlanan, her aşamasıyla ağızları tatlandıracak güllaç şöbiyet tarifi. Ev yapımı bu enfes tatlı, özel günlerinizde veya sıradan bir günü şenlendirmek için ideal. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Unutmayın, mutfağınızda yarattığınız her tatlı, birer anıdır. Afiyet olsun!