Ev yapımı tuzlu kurabiye, hem pratik hem de her damak zevkine hitap ediyor. Beş çaylarınızı ve misafir sofralarınızı şenlendirecek bu tarifi siz de denemelisiniz!
Kıyır kıyır yapısıyla bilinen tuzlu kurabiyenin sırları bu tarifte gizli. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle, tuzlu kurabiyenin ağızda bıraktığı muhteşem tadı keşfedin!
Misafirlerinize sunabileceğiniz en iyi lezzetlerden biri olan tuzlu kurabiye, herkes tarafından sevilen bir tat. İster çayın yanında ister atıştırmalık olarak, bu tarifle tuzlu kurabiyenin en iyisini yapın!
MALZEMELER
125 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam
TARİF
Yumuşamış tereyağını yoğurma kabına alın un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
Elenmiş unu da azar azar ilave edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
Hazırladığınız hamura istediğiniz şekilli kurabiye kalıbıyla veya elinizde şekiller verin.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin.
170 derece fırında 20-25 dakika kızarana kadar kontrollü olarak pişirin.
Bu kolay ve lezzetli tuzlu kurabiye tarifi ile beş çaylarınızı ve misafir sofralarınızı zenginleştirin. Hem pratik hem de ağızda dağılan bu eşsiz lezzet, her yaştan insan tarafından sevilecek. Unutmayın, iyi bir kurabiyenin sırrı, içindeki sevgi ve doğru tarifte gizli. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun!