Geleneksel bir tarif olan etli nohutlu düğün çorbası, özel günlerinizde ve günlük öğünlerinizde lezzetli bir alternatif sunar. İşte adım adım hazırlanışı...

Etli Nohutlu Düğün Çorbası Tarifi

Malzemeler:

Tam kıvamında Mercimek Köftesi tarifi: Kolay ve kezzetli yöntem Tam kıvamında Mercimek Köftesi tarifi: Kolay ve kezzetli yöntem

400-500 gram kemikli et
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
5 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım limonun suyu
1 adet yumurtanın sarısı
Karabiber
Pulbiber
Tuz

Hazırlanışı:

Kemikli eti tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyelim damak tadımıza göre tuz ekleyip haşlayalım ( benim düdüklü tenceremde 30 dk haşlandı)
Haşladığımız etleri küçük küçük didikleyelim suyunu süzelim.
Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağ 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ve 3 yemek kaşığı un koyup kokusu çıkana kadar kavuralım.
Üzerine etleri haşladığımız suyu karıştırarak ekleyelim az gelirse su ekleyebilirsiniz. ( ben toplam da 1. 5 lt su ekledim) içine didiklediğimiz etleri de ekleyip bir taşım kaynatalım.
Bir kapta 1 yumurta sarısı, 5 kaşık yoğurt ve yarım limonun suyunu çırpalım.Çorbanın suyundan 1-2 kepçe alarak bu karışıma ekleyip ve hızlıca karıştıralım.
Bu yoğurt karışımını yavaş yavaş çorbaya ekleyelim karıştırmaya devam edelim.
Yarım çay kaşığı karabiber ekleyelim ( isteğe bağlı )eğer koyu olursa kaynamış su ekleyebilirsiniz 1 su bardağı haşlanmış nohutu da ekleyip.
4-5 dk kaynadıktan sonra ocaktan alalım.
Tavaya tereyağı ya da zeytinyağı koyalım içerisine bir çay kaşığı pul biber ekleyip kavuralım çorbamızın üzerine gezdirelim.