Yalancı tavuk göğsü, ağızda dağılan yapısı ve nefis tadıyla herkesin favorisi. Evde bu lezzeti yakalamak için gerekenler burada.
Sütlü tatlıların en sevilenlerinden biri olan yalancı tavuk göğsü, ev yapımı tarifiyle sofralarınıza geliyor. İşte adım adım tarifi.
Yalancı tavuk göğsü, tereyağı ve vanilyanın eşsiz uyumuyla çay saatlerinizin yıldızı olacak. İşte lezzetli ve pratik tarifi.
MALZEMELER
125 g tereyağı (dilerseniz margarin ile de karıştırabilirsiniz)
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 litre süt
1 paket vanilya
TARİF
Tereyağını tencereye alın ve kısık ateşte eritin.
Unu ekleyin ve kokusu çıkana dek yaklaşık 4-5 dakika kavurun.
Unu tel çırpıcı ile çırpın ve süt ekleyin.
Unu karıştırmaya devam edin.
Şeker ekleyin ve muhallebi kıvam alana kadar karıştırın.
Muhallebi koyulaştığında ocaktan alın. Ardından vanilya ekleyin ve 3-4 dakika mikserle çırpın.
Hazırlanan muhallebiyi 22 cm boyutlarındaki ıslatılan borcama dökün ve spatula yardımı ile düzeltin.
Oda sıcaklığına gelmesi için bekletin.
Ardından sonra üzerini streçleyin ve buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
Dinlenen tatlıyı dolaptan alın, yanlarına bastırarak havasını çıkartın ve servis tabağına ters çevirerek koyun.
İsterseniz tarçın, hindistan cevizi, fındık ya da file antep serpebilirsiniz.
Bu kolay ve lezzetli yalancı tavuk göğsü tarifi ile çay saatlerinizi tatlandırabilir, özel günlerinizi daha da özel kılabilirsiniz. Hem yapımı kolay hem de lezzetiyle herkesi etkileyecek bu tarifi deneyin ve bu benzersiz lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!