Buzluk kurabiyesi yapmanın püf noktaları! Önceden hazırlayıp buzlukta saklayabileceğiniz bu kurabiyeler her zaman taze ve lezzetli. Misafirleriniz geldiğinde sadece 15 dakika pişirmeniz yeterli!

Ani gelen misafirlerinizi etkilemek için hazırlayabileceğiniz, buzluk kurabiyesi tarifiyle tanışın. Pratik ve lezzetli bu tarif, önceden hazırlık yapmanızı sağlayarak sizi zor durumdan kurtaracak.

Sürpriz misafirler için sıkıntıya son! Buzluk kurabiyesi tarifimizle her zaman hazır ve nefis bir ikramınız olsun.

MALZEMELER

250 gram tereyağı ya da margarin (Oda ısısında)

Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır? Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır?

1 su bardağı toz şeker

2 adet yumurta

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un (Yaklaşık 5 su bardağı)

HAMURLARIN İÇİNE KOYMAK İÇİN;

Küçük bir kase doğranmış ceviz
1 çay kaşığı kakao
Küçük bir kase doğranmış kuru kayısı
1 çay kaşığı zerdeçal (Silme)
Beyaz çikolata
1 yemek kaşığı kakao
Damla çikolata

BUZLUK KURABİYESİNİN YAPILIŞI

Hamuru için un hariç verilen malzemeleri yoğurma kabına alıp iyice karıştırıyoruz. Daha sonra unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz. Hamuru 4 eşit parçaya bölüyoruz.

İlk hamura çay kaşığı kakao ve cevizi ilave ediyoruz. İkinci hamura kayısı ve zerdeçalı ekliyoruz. Üçüncü hamura kakao ve iri kıydığımız beyaz çikolatayı ekliyoruz.

Dördüncü hamura da damla çikolataları ekleyip hamurları malzemeler karışana kadar yoğuruyoruz.

Sadece ilk hamurda kakaonun hamura mermer desen vermesi için çok fazla karıştırmayalım.

Hazır olan hamurları streç filme sarıp uzunlamasına şekil veriyoruz. Daha sonra buzluğa kaldırıyoruz.

Hemen pişirecekseniz buzlukta 15 dakika bekletip dilimleyerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirebilirsiniz. Hemen pişirmeyecekseniz buzlukta dilediğiniz kadar bekletip daha sonrası için saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun.