Arnavut ciğeri, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek sunuyor. Evde kendi Arnavut ciğerinizi yaparak, misafirlerinizi etkileyebilirsiniz. İşte kolayca uygulayabileceğiniz tarif!
Ev yapımı Arnavut ciğeri ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır mısınız? Bu basit ve lezzetli tarif, herkesin beğenisini toplayacak. İşte yapılışı!
Pratik ve lezzetli bir yemek arıyorsanız, Arnavut ciğeri tam size göre. Bu kolay tarifi uygulayarak, evde harika lezzetler yaratabilirsiniz. Haydi başlayalım!
Arnavut Ciğeri Tarifi
Malzemeler
600 g kuzu veya dana ciğeri
2 adet kuru soğan
2 adet patates
1 tutam maydanoz
1 su bardağı un
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kekik
Kimyon
Kızartmak için sıvı yağ
Arnavut Ciğeri Tarifi
Öncelikle zarı temizlenmiş ciğeri küp küp doğrayıp fazla kanı akması için süzgeçte bekletelim.
Bu sırada patatesleri de soyarak küp küp doğrayalım. Kızgın yağda patatesleri kızartalım ve kızaran patatesleri havlu kağıt üzerine alalım.
Kilitli poşete 1 bardak unu alalım. Üzerine ciğerleri ilave edip poşeti kapatalım. Elimizle poşeti sallayarak bütün ciğerlerin güzelce una bulanmasını sağlayalım. Dilerseniz bu işlemi pişirme kağıdı üzerinde elle de yapabilirsiniz. Poşeti içinde yapmak daha temiz olduğu için tercih sebebi olabilir :)
Fazla unu eledikten sonra ciğerleri bol kızgın yağa bırakalım.
Yaklaşık 1 dk sonra kevgirle bir tur karıştıralım ve 1-2 dk daha pişirelim. Ardından pişen ciğerleri de bir kaba alalım.
Soğanları ince piyazlık doğrayalım. Genişçe bir kaba alarak tuz ilave edelim ve elimizle birkaç dakika ovalım.
Diriliği giden soğana kıyılmış maydanozları ilave edelim. Bu aşamada tercihe göre biraz sumak ve zeytinyağı da eklenebilir.
Bu şekilde hazılanan soğan salatasını dilerseniz ciğerin yanında ayrı bir şekilde servis edebilirsiniz. Fakat ben hepsini güzelce karıştırmayı tercih ediyorum ve soğan salatasına yağ eklemiyorum.
Son aşamada pişirdiğimiz patates ve ciğerleri yeteri kadar tuz ve baharatlar ile karıştıralım.
Soğan salatasını da ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra servis tabağına alalım.
Arnavut ciğer püf noktaları
Ciğerin yumuşak olması için mutlaka zarı temizlenmiş olmalı. Eğer siz temizleyemiyorsanız temizlenmiş alabilirsiniz. Fakat temizlemek de çok zor değil, zarın bir ucundan tutarak soymanız yeterli. Mümkün olduğunca içindeki damarsı sert dokuyu, sinirleri de temizlemek gerekiyor.
Ciğer fazla pişerse sertleşir, bu sebeple çok uzun pişirmemek gerekir.
Bu pratik Arnavut ciğeri tarifi ile mutfakta geçireceğiniz zamanı keyifli hale getirin. Hem kolay hem de lezzetli bu yemeği yaparak, ailenize ve misafirlerinize unutulmaz bir tat sunabilirsiniz. Ustalık gerektirmeyen bu tarif, herkesin yapabileceği kadar basit. Şimdi, mutfakta lezzet şöleni başlatma zamanı. Afiyet olsun!