Şerbetli tatlıların en güzeli olan halka tatlısını evde yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Bu basit adımlarla, ağzınızda eriyen tatlıların tadını çıkarabilirsiniz.

Ev yapımı tatlıların lezzeti bir başka olur. Bu halka tatlısı tarifi ile mutfakta harikalar yaratın ve misafirlerinizi etkileyin. İşte lezzetli ve pratik tarifimiz!

Şerbetli tatlı severler, bu tarif tam size göre! Evde kolayca yapabileceğiniz halka tatlısı ile tatlı sofralarınızı şenlendirin. İşte adım adım yapılışı ve püf noktaları.

Halka Tatlısı Tarifi

Malzemeler

Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı su
1 çimdik tuz
2 su bardağı un
4 adet yumurta
1 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay kaşığı kabartma tozu

Kızartmak için;

Sıvı yağ

Şerbet için;

3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu

Üzeri için;

Toz Antep fıstığı

Halka Tatlısı Tarifi

Aniden gelen misafirlere hızlı öözüm: Lezzet garantili Islak Kek tarifi Aniden gelen misafirlere hızlı öözüm: Lezzet garantili Islak Kek tarifi

Ocağa aldığımız tencereye sıvı yağ, su, tuz ve unu alalım ve güzelce karıştıralım.
Koyulaşan hamurumuzu ocaktan alalım ve soğuması için karıştırma kabına aktaralım.
Hamurumuzun ilk sıcaklığı çıktıktan sonra yumurtaları teker teker ekleyelim. Ve her yumurtayı iyice hamura yedirdikten sonra diğerini ekleyelim. Yumurtalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım.
Tüm yumurtaları teker teker ekleyip karıştırdıktan sonra irmik, nişasta ve kabartma tozunu ekleyerek güzelce karıştıralım.
Hamurun yaklaşık yarısını sıkma torbasına aldıktan sonra geniş bir tavaya aldığımız sıvı yağın içerisine spiral şeklinde kenarlarında boşluk kalacak şekilde dolayarak sıkalım. Hamur pişerken kabaracağı için kenarlarında boşluk bırakmaya dikkat etmelisiniz.
Tavamız dolduktan sonra pişirmeye başlayalım. Yavaşça kıtır kıtır pişmesini sağlayalım.
Hamur kıtırlaştıkça maşa ile nazikçe sallayıp birbirine yapışmadan pişmesini sağlayalım.
Bir yüzü güzel bir şekilde kızaran tatlımızı maşa yardımı ile çevirerek ötekini yüzünü de kızartalım.
Her iki yüzü de güzelce kızaran tatlımızı tavadan alalım önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbetin içerisine bırakalım.
5 dakika sonra çevirelim ve diğer yüzünün de şerbetlenmesini sağlayalım.
Bu şerbeti hazırlarken su ve şekeri bir tencereye alalım, 15 dakika kaynatalım. Limon suyunu ekleyerek 5 dakika daha kaynatalım ve ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Ben bu hamurla bu şekilde 2 tepsi halka tatlısı elde ettim.
Şerbetini çeken halka tatlımızın üzerini dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim.

Süslerken toz antep fıstığı kullanabilirsiniz.

Ev yapımı halka tatlısı tarifi ile tatlı sofralarınıza lezzet katın. Hem pratik hem de enfes bu tatlı, misafirleriniz ve aileniz için mükemmel bir seçim olacak. Kendi evinizde, dışarıdaki lezzetleri aratmayacak bu tatlıyı deneyin ve tatlı anlarınızı daha özel kılın. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı. Afiyet olsun!