Etimek tatlısı, lezzetiyle herkesi büyüleyen, pratik bir tatlıdır. Bu kolay tarifiyle, tatlı yapmanın ne kadar eğlenceli ve basit olduğunu göreceksiniz.

Eğer hızlı ve lezzetli bir tatlı arayışındaysanız, etimek tatlısı tam size göre. İşte baştan sona enfes bir tatlı deneyimi için gerekli her şey.

MALZEMELER

12 dilim tuzsuz etimek

Şerbeti için:

1,5 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

Muhallebisi için:

2,5 su bardağı süt

4 yemek kaşığı toz şeker

3,5 silme yemek kaşığı un

1/2 yemek kaşığı mısır nişastası

1/2 paket vanilya

1/2 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

1 paket toz krem şanti

1 su bardağı soğuk süt

TARİF

Tatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu küçük bir sos tenceresinde kaynatın. Şurup kıvamını alan şerbeti, oda sıcaklığında ılınması için bekletin.

Bir tencereye unu ve nişastayı ekleyin.

Ardından şekeri ilave edin.

Sütü de ekleyin ve kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin. Tereyağı ve vanilyayı da ekleyip çırpın ve kenara alın.

Toz krem şantiyi, süt ile çırpın.

Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi

Etimeklerin önce bir katını tepsiye dizin ve şerbetin yarısı ile ıslatın, ardından diğer katını üzerine dizin ve kalan şerbet ile ıslatın.

Islanmış etimeklerin üzerine muhallebiyi dökün ve yayın. Sonrasında buzdolabına alın ve yarım saat dinlendirin.

Dolaptan çıkardığınız muhallebinin üzerine krem şantiyi yayın ve buzdolabına yerleştirip 3-4 saat dinlendirin.

Dinlenen etimek tatlısını fıstık tozu ve üzüm ile servis edin.

Bu enfes etimek tatlısını hazırladıktan sonra, sevdiklerinizle birlikte lezzetin ve mutluluğun tadını çıkarın. Pratik ve lezzetli bu tarif, hem sizin hem de misafirlerinizin favorisi olacak. Afiyet olsun.