Evde lezzetli poğaçalar yapmanın sırrı bu tarifte gizli! Kuru mayayla hazırlanan bu yumuşak poğaça tarifi, çay saatlerinizi şenlendirecek. İşte adım adım yapılışı.
Mis gibi kokan ev yapımı poğaçalar için ideal bir tarif: Kuru mayalı yumuşak poğaça. Bu basit ve lezzetli tarifle, herkesin favorisi olacak poğaçalar hazırlayabilirsiniz.
Kuru maya kullanarak yumuşacık poğaçalar yapmaya ne dersiniz? Bu kolay ve lezzetli tarif, mutfakta geçireceğiniz zamanı keyifli hale getirecek. İşte kuru mayalı poğaça tarifi.
Tam Ölçülü Kuru Mayalı Poğaça Tarifi
Malzemeler
3 su bardağı un
1 su bardağı sıcağa yakın süt
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1 paket (10 gr ) (1 çorba kaşığı) instant kuru maya
1 yumurta (sarisi üzerine beyazı hamurun içine)
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için;
Beyaz peynir
Üzeri için;
Çörek otu
Tam Ölçülü Kuru Mayalı Poğaça Tarifi
Öncelikle derin bir kaba unumuzu koyup ortasını havuz gibi açıp içine sütü, şekeri ve mayamızı koyup ağzını kapatıp sıcak bir ortamda 30 dk mayalanmaya bırakıyoruz. Bu şekildeyken karıştırmıyoruz.
30 dk sonunda yumurta akını, tuzunu ve sıvı yağını ekleyip iyice yoğuruyoruz. Ele yapışmayacak hale gelmeli.
30 dk üzeri kapalı olacak şekilde gene sıcak bir ortam da mayalandırıyoruz.
Mayalanan hamurumuzdan mandalina boyunda parçalar koparıp elimizle açıp içine peynir koyup ağzını kapatıyoruz.
Yağlı kağıtlı tepsimize sıralayıp yumurta sarısını sürüp çörek otumuzu döküyoruz.
Önceden ısınmış fırında 180 derecede 20-25 dk pişiriyoruz.
Biraz soğuyunca servise hazır artık afiyet olsun.
Bu kuru mayalı yumuşak poğaça tarifi ile evde lezzetli ve yumuşacık poğaçalar yapabilirsiniz. Her aşaması kolay ve eğlenceli olan bu tarif, çay saatlerinizin ve kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak. Yumuşacık dokusu ve ağızda eriyen lezzetiyle bu poğaçalar, ev yapımı poğaça yapmanın ne kadar keyifli olduğunu gösterecek. Şimdiden afiyet olsun!