Mis gibi kokan, ev yapımı haşhaşlı çöreklerle sofralarınızı şenlendirin. İşte size mükemmel bir tarif rehberi!

Geleneksel lezzetleri evinizde canlandırmaya hazır mısınız? Haşhaşlı çörek, hem pratik hem de enfes bir seçenek!

Haşhaşın o eşsiz tadını çöreklerinizde deneyimlemek için mükemmel bir fırsat. İşte başarılı bir haşhaşlı çörek tarifi!

Haşhaşlı Çörek Tarifi

MasterChef yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bu akşam (26 Kasım) MasterChef'te neler olacak? MasterChef yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bu akşam (26 Kasım) MasterChef'te neler olacak?

Malzemeler

1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta sarıları üzerine ayrılacak
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı tereyağı
6.6,5 su bardağı un un miktarı değişebilir kontrollü ekleyin

Arasına;

250 gram sarı haşhaş
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker (şeker) miktarını azaltabilirsiniz

Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?

Yumurta sarılarını üzeri için ayırarak yoğurma kabına sırasıyla bütün malzemeleri alalım hepsini karıştıralım. Azar azar un ilavesi yaparak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.
Hamuru iyice toparladıktan sonra oda ısısında bulunan tereyağını da ilave edip 1-2 dakika daha yoğuralım, üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
Haşhaş, sıvı yağ ve toz şekerini bir kaba alıp güzelce karıştırarak hazırlayalım.
Mayalanan hamurumuzu tezgaha alalım havasını alıp, elimize açıp büyütelim, haşhaşlı iç harcı tamamını üzerine döküp, her tarafına yayalım.
Sonrasında sarıp, rulo yapalım ikişer parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim üzerine ayırmış olduğumuz yumurta sarısını fırça yardımıyla sürelim.
190 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirip servis edelim