Ev yapımı tuzlu kurabiye ile çay saatlerinizi şenlendirmeye hazır mısınız? İşte adım adım lezzetli ve bayatlamayan kurabiye tarifi.

Pratik ve lezzetli bir atıştırmalık arıyorsanız, tuzlu kurabiye tam size göre. İşte kolayca hazırlayabileceğiniz nefis tarif.

Misafirlerinize sunabileceğiniz lezzetli ve pratik bir şeyler arıyorsanız, bu tuzlu kurabiye tarifi tam size göre. Hemen deneyin!

Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi

Malzemeler

250 gram oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)

Üzeri için;

• 1 yumurta sarısı
• Susam ve çörekotu

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi

Bir kaseye margarin veya tereyağı ve sıvı yağı alın ve iyice karıştırın.
Toz şeker, sirke, kabartma tozu ve tuz ekleyin ve tekrar karıştırın.
Azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru çok sert yapmayın, yoksa kurabiyeleriniz sert olur.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp istediğiniz şekli verin. Resimdeki gibi yuvarlak veya çubuk şeklinde yapabilirsiniz.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiyeleri dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam, çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kurabiyeler altın rengi alana kadar pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Bu tariften iki tepsi kurabiye çıkacaktır.

İşte bu kadar! Kolay ve lezzetli tuzlu kurabiye tarifimizle çay saatlerinizi ve özel anlarınızı daha da özel kılabilirsiniz. Bu tarif, pratikliği ve lezzetiyle mutfağınızın vazgeçilmezi olacak. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.