Patatesli poğaça tarifi için malzemeler ve yapılışı haberimizde! Patatesli poğaça nasıl yapılır, nelere dikkat edilmeli, püf noktaları nelerdir? İşte tüm detaylar...

Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli

Patatesli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için:

1,5 çay kaşığı kuru maya
1,5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı ılık su
4 yemek kaşığı yoğurt
6 yemek kaşığı sıvı yağ
250 gram tereyağı ya da margarin (soğuk ve katı olacak.)
2 adet yumurta ( 1’inin sarısı dışına)
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı kadar un

İç malzemesi için:

Haşlanmış 5-6 adet küçük patates
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Toz kırmızıbiber

Patatesli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

İç malzemesi için patates haşlanır, ezilir; zeytinyağı, tuz ve baharatlar eklendikten sonra karıştırılır.
Yoğurma kabına alınan maya, şeker ve ılık su karıştırılır, ardından küp doğranan katı haldeki tereyağı, yoğurt, sıvı yağ, yumurta eklenir; karıştırılır.
Sonra un ve tuz ilave edilir, ele yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur yoğrulur ve mayalanmaya bırakılır.
Mayalanan hamurdan küçük küçük bezeler alınır, merdaneyle oval biçimde açılır; uç kısmına patatesli iç malzemesinden konur ve yanları katlamadan rulo yapılır, tepsiye dizilir.
25 dakika kadar tepsi mayası için üzeri kapatılıp bekletilir.
Ardından yumurta sarısı sürülür, üzerine çatalla çizik atılır ve 180 derecede ısınmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun.