İftar sofralarınıza lezzet katmak için kadınbudu köfte tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu tarif ile hem göze hem de damağa hitap eden köfteler yapacaksınız.

Lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan kadınbudu köfte, iftar sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Bu özel tarif ile köfte yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı.

İftar menünüzü zenginleştirecek kadınbudu köfte tarifiyle tanışın. Bu adım adım rehber ile köfte yapmanın püf noktalarını öğrenin ve iftarınıza lezzet katın.

MALZEMELER

Kadınbudu için:
500 gram orta yağlı kıyma
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1/2 su bardağı haşlanmış pirinç
1,5 çay kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı kimyon
1/2 su bardağı un
Köfteleri kızartmak için:
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı galeta unu
2 adet yumurta (çırpılmış)

TARİF

1/2 su bardağı pirinci tuz ve su ile birlikte hafif yumuşayana kadar kaynatın. Çok yumuşamamasına dikkat edin. Bir tavada zeytinyağı ile soğanları yumuşayana kadar kavurun. Sarımsakları da ekleyip kavurmaya devam edin.
Kıymanın yarısını soğan ve sarımsakların içerisine alın ve suyunu salıp, çekene kadar kavurun. Pişen kıymaları ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Geniş bir kasede çiğ kıyma, un, haşlanmış pirinç, pişip soğuyan soğanlı kıyma harcını, yumurta ve tüm baharatları bir araya getirip yoğurun. Yoğurduktan sonra üzerine streç çekip 20 dakika buzdolabında bekletin.
Bekleyen harçtan yumurtadan biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlayarak şekil verin.
Şekil verilmiş köfteleri önce un ve galeta unu karışımına, sonra yumurtaya batırın.
Köfteleri kızgın yağda kızartın. Servis ederken püre ve sotelenmiş sebzeler ile servis edebilirsiniz.

Kadınbudu köfte, iftar sofralarınızı zenginleştirecek, herkesin bayılacağı bir lezzet. Bu tarifle, evde kolayca hazırlayabileceğiniz, dışı çıtır içi yumuşacık köfteler sunabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, mutfakta harikalar yaratma zamanı. Herkese afiyet olsun!