Kahvaltı sofralarınızın yıldızı olacak, mis gibi kokusuyla herkesi mutfağa toplayacak bir poğaça tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu rehber, pamuk gibi yumuşacık poğaçalar yapmanız için ihtiyacınız olan her şeyi sunuyor.

Poğaça yapmak hiç bu kadar kolay ve lezzetli olmamıştı! Aşağıda adım adım vereceğimiz tarif ile siz de evinizde pamuk gibi, ağızda dağılan poğaçalar yapabilirsiniz.

Herkesin aradığı o mükemmel yumuşaklıkta ve lezzette poğaça yapmanın sırlarını sizinle paylaşmaya hazırız. İster kahvaltıda, ister çay saatinde, bu poğaçalar her zaman büyük beğeni toplayacak.

MALZEMELER

Hamuru için:

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (beyazı içine, sarısı dışına sürülecek)
1,5 tatlı kaşığı instant maya
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı un

İçi için:

Asla dağılmayan Lahana Sarması tarifi: Kış sofralarının vazgeçilmezi Asla dağılmayan Lahana Sarması tarifi: Kış sofralarının vazgeçilmezi

3 su bardağı kaşar peyniri (ya da beyaz peynir)

TARİF

Geniş bir kaba suyu, sıvı yağı, yumurtanın akını, mayayı, toz şekeri ve sütü alıp maya eriyene kadar karıştırın.
Yavaş yavaş unu ve tuzu ilave edin ve kaşıkla karıştırmaya devam edin.
Un ilave ettikçe elinizle yoğurmaya başlayın ve hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edin. (daha az ya da daha fazla un kullanmanız gerekebilir)
Hamur kabını unlayın ve hamuru tekrar içine yerleştirin. Streç film ile sarın. Üzerini ayrıca bir bez ile örtün ve 1 saat boyunca iyice kabarana kadar dinlendirin.
Tezgahı unlayın. Elinizle hamurun havasını alın ve tezgahta tekrar yoğurun.
Hamura uzunlamasına şekil verin. Yumurtadan büyük parçalara bölün
Elinizle yuvarlayarak bezeler yapın ve açın. İçine küp doğradığınız kaşarları (beyaz peynir vb.) yerleştirin ve kapatıp yuvarlayın.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve üzerini temiz bir bezle örtüp 40 dakika dinlenmeye bırakın.
2 adet yumurta sarısını üzerilerine sürün. Çörek otu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 22 dakika boyunca pişirin.