Yemek

İnanılmaz lezzet! Herkesin tarifini soracağı maden suyu ile Peynirli Börek tarifi

Evinizi börek kokusuyla dolduran o klasik lezzet: peynirli börek! Kahvaltıdan akşam yemeğine, her zaman her daim aranan lezzettir ve işte size evde çıtır çıtır peynirli börek yapmanın en lezzetli ve pratik tarifi!

Abone Ol

Peynirli börek tarifi, kahvaltıların vazgeçilmezi! Mis gibi peynir kokusu ile tüm evinizi saran, çıtır çıtır bir börek tarifi arıyorsanız, bu tarif tam size göre.

Böreğin en sevilen hali olan peynirli börek ile evinizde bir bayram havası estirmeye ne dersiniz? İşte adım adım tarif!

Peynirli Börek Tarifi

Malzemeler

1 şişe sade maden suyu (300 ml)
¾ su bardağı süt
¾ su bardağı yoğurt
½ su bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta

İç harcı ve börek için malzemeler:

300 gram ufalanmış beyaz peynir (Ezine kullanabilirsiniz daha lezzetli oluyor)
100 gram kadar rendelenmiş mihaliç peyniri
5 adet taze günlük yufka

Böreğin üzeri için:

1 adet yumurta
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörek otu

Peynirli Börek Nasıl Yapılır?

Peynirli börek yapımı için öncelikle sosumuzu hazırlayalım.

Börek sosu için maden suyu, yoğurt, süt, sıvı yağ ve 1 tane yumurtayı karıştırma kabına alalım ve güzelce çırpalım. Çırptığımız börek sosumuz bir kenarda bekleyebilir.
Böreği pişireceğimiz tepsimizi sıvı yağ ve tereyağı ile güzelce yağlayalım. Üzerine 1 yufkayı serelim ve kenarlarını düzeltelim.
Ardından diğer yufkamızı alalım ve büyük parçalar halinde bölelim. Tepsiye serdiğimiz yufkanın üzerine serelim.
Kenarda beklettiğimiz sosumuzu kepçe veya kaşık yardımıyla yufkaların üzerine serelim.
Hazırladığımız peynir harcını da bu sosun üzerine güzelce serpelim.
Elinizde son 1 adet yufka kalana kadar yufkaları serip sos dökelim ve peynir serpelim.
Her börek katmanı için yarım yufka, börek sosu ve 2 kaşık peynir iç harcını kullanalım.
Elimizde kalan son yufkamızı tepsiye yaymadan önce tepsinin kenarlarından sarkan yufkamızı içeriye doğru katlayalım.
Kalan sostan sürelim.
Kalan 1 adet yufkayı da tepsiye serelim ve kenarlarını güzelce kıvırarak kapatalım.
Sos kabında kalan sosunuzun tamamını böreğin üzerine sürmek için içerisine 1 adet yumurta kıralım.
Yumurta fırçası yardımıyla her yere eşit şekilde sosumuzu sürelim.
Susam ve çörekotunu serpelim. Dilerseniz sade susam ya da çörekotu kullanabilirsiniz.
Böreğin sosu çekmesi için yaklaşık 15 dakika dinlendirelim.
Ardından Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika kadar pişirelim.
Böreğiniz maden suyu sebebiyle kabaracaktır.
Böreğin üzeri pişene kadar fırından almayalım. Kızaran böreğiniz artık pişmiş demektir. Fırından alarak ilk sıcaklığı çıktığında servis edelim.
Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }