Masterchef Tarhana Çorbası nasıl yapılır? İşte en lezzetli tarif Masterchef Tarhana Çorbası nasıl yapılır? İşte en lezzetli tarif

Bir yemek yarışmasının klasiği haline gelen Beef Wellington, MasterChef All Star'da yine gündem oldu. Lezzetli, şık ve her aşaması ustalık isteyen bu tarifi sizler için derledik. Hazır mısınız?

MasterChef yarışmacıları Beef Wellington yaparken siz de evinizde bu muhteşem yemeği denemek ister misiniz? İşte karşınızda, Beef Wellington tarifi ile İngiliz mutfağını sofralarınıza taşımanın en kolay yolu!

Beef Wellington, adıyla bile iştah kabartan bir lezzet. MasterChef'te şeflerin beğenisini kazanan bu tarif, evde de kolayca yapılabilecek bir yemek. İşte adım adım Beef Wellington tarifi ve püf noktaları...

MASTERCHEF BEEF WELLINGTON TARİFİ!

MALZEMELER

800 gram bütün bonfile
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 tatlı kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1/2 tatlı kaşığı ince çekilmiş deniz tuzu
1 tatlı kaşığı hardal

İçi için:

3/4 su bardağı ceviz içi
300 gram kültür mantarı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 çay kaşığı toz kişniş
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
8 dilim biberli füme et
6 adet milföy hamuru

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı zeytinyağı

TARİF

Bütün bonfilenin yağ ve sinir kısımlarını alın. Taze çekilmiş tane karabiber ve ince çekilmiş deniz tuzu ilavesiyle tatlandırın.
Zeytinyağını kalın tabanlı, ızgara izli döküm bir tavada kızdırın. Bütün bonfileyi yüksek ateşte aralarda çevirerek mühürleyin.
Dış kısmı kabuk tutup kızaran ve suyu yani lezzeti içinde kalan bonfileyi kısa süre mühürledikten sonra ocaktan alın. Üzerine hardal sürüp bir kenarda dinlendirin.
Ceviz içini bıçakla kıyın ya da mutfak robotunda küçük parçalar haline getirin. Üzerlerini nemli bir bezle sildiğiniz mantarları oldukça küçük küpler halinde doğrayın. Hatta ceviz kırıklarıyla uyumlu olana kadar küçültün.

Bonfileyi mühürlediğiniz tavaya çok az miktarda zeytinyağı alıp kızdırın. Ceviz içi ve doğranmış mantarları yüksek ateşte suyunu çekene kadar kavurun.
Toz kişniş, tuz ve karabiber ilavesiyle tatlandırın. Soğuması için ocaktan alıp kısa bir süre bekletin.
Oda ısısında çözdürdüğünüz milföy hamurlarını hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üzerinde yan yana dizin. Merdane yardımıyla hafifçe bastırıp dikdörtgen şeklinde açın.

Biberli füme et dilimlerini birbirini üzerine gelecek şekilde yan yana dizin. Üzerine cevizli ve mantarlı karışımı yayın. Orta kısmına mühürlenmiş bonfileyi oturtun.
Kenarda kalan milföy hamurlarını yukarıya doğru kaldırıp bonfileyi rulo şeklinde sarın. Hamurların birleşme çizgisini alt tarafta bırakacak şekilde yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Kenar kısımlarını bastırarak kapatın.

Küçük bir kapta hazırladığınız çırpılmış yumurta sarısı ve zeytinyağını milföy hamurunun üzerine sürün.
Hazırladığınız beef wellington'u önceden ısıtılmış 190 derece fırında orta pişmiş olması için 20-25 dakika fırınlayın. Etin pişme derecesine göre süreyi arzu ettiğiniz oranda artırın.

Fırından çıkardığınız beef wellington'u kısa bir süre dinlendirdikten sonra dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın.
Beef Wellington Tarifinin Pişirme Önerisi
Mantarlı ve cevizli iç harç hazırlığında arzu ettiğiniz sos ve baharatlara yer verebilirsiniz.

MasterChef All Star'da yarışmacılar tarafından yapılan Beef Wellington, İngiliz mutfağının en seçkin lezzetlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Hem görsel olarak hem de damak zevkine hitap eden bu özel yemek, herkes tarafından merak ediliyor. Siz de evinizde bu lezzeti deneyimlemek isterseniz, bu tarifi adım adım uygulayabilirsiniz. Afiyet olsun!