MasterChef Tuzlama Çorbası MasterChef Tuzlama Çorbası

İrmik helvası yapımında nelere dikkat etmelisiniz? İşte tereyağından çam fıstığına kadar en özel ipuçlarıyla mükemmel irmik helvası tarifi!

İrmik Helvası Malzemeleri

3 dolu yemek kaşığı tereyağı veya margarin
½ su bardağı çam fıstığı
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı irmik
1,5 su bardağı su
Servis için: 2 tatlı kaşığı toz tarçın (isteğe bağlı)

İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

İrmik helvası yapımı için tavamızı alalım.
Ardından 3 yemek kaşığı dolusu tereyağını ekleyelim.
Tereyağını eritelim.
Yarım su bardağı çam fıstığını eriyen tereyağına ilave edelim. Çam fıstıklarını kavurmaya başlayalım.
Fıstıkları güzelce kavuralım bu aşamada fıstıkların yanmaması için karıştırmaya özen gösterelim.
Fıstıklar kavrulduktan sonra 1,5 su bardağı irmiği tencereye alalım.
Sürekli karıştırarak irmiklerimizi kavuralım.
Kısık ateşte 20 dakika boyunca kavurma işlemini yapalım.
Rengi dönen irmikler artık kavrulmuş demektir.
Tatlımızın şerbetini hazırlayalım tatlı şerbeti için; 1,5 su bardağı su, 1,5 su bardağı süt, 1,5 su bardağı şekeri bir tencereye alalım.
Karıştıralım ve ocağımızı kısık ateşe alıp pişmeye bırakalım.
Kaynayan şerbetimiz artık olmuş demektir.
İrmik güzelce kavrulduktan sonra hazırladığımız şerbeti ekleme aşamasına geçebiliriz.
Sıcak şerbeti tavaya azar azar ekleyelim.
Eklenen sıcak şerbetle birlikte tava fokur fokur kaynamaya başlayacak bu aşamada sürekli karıştırmaya devam edelim.
Helvamızı kısık ateşe alalım ve 8-10 dakika arasında pişirmeye devam edelim.
Ocağın altını kapatalım tavamızın üzerini bir kapak ile kapatarak tatlımızı dinlendirelim.
Demlenen irmik helvasını servise hazırlayabilirsiniz.
Servis sırasında bir kâseye irmik helvasını koyup ters çevirerek sunum yapabilirsiniz.
Aynı zamanda irmik helvasının içerisine sade dondurma da ilave edebilirsiniz. Dilerseniz dondurmayı helvanın üzerine veya yanına da ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!