Evde ıslak hamburger yapımı düşündüğünüzden daha kolay! İşte adım adım ıslak hamburger yapmanın püf noktaları ve gerekli tüm malzemeler.

Islak hamburger, özellikle yağmurlu bir günde evde deneyebileceğiniz mükemmel bir lezzet. Bu basit tarif ile ıslak hamburgeri evde de yapabilir, sokak lezzetini evinizin konforunda tadabilirsiniz.

Sokakların vazgeçilmezi ıslak hamburgeri evde yapmak isteyenler için harika bir rehber! İşte evde ıslak hamburger yaparken bilmeniz gereken her şey.

MALZEMELER

Hamburger için:

400 gram orta yağlı dana kıyma
1 adet orta boy kuru soğan(robotta çekilmiş)
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
6 adet hamburger ekmeği

Sosu için:

3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 diş sarımsak
1,5 su bardağı domates püresi
3 yemek kaşığı ketçap
1 çay kaşığı tuz
1çay kaşığı karabiber( silme)
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker(arzuya göre)

MasterChef İstavrit Tava tarifi: En lezzetli balık nasıl yapılır? MasterChef İstavrit Tava tarifi: En lezzetli balık nasıl yapılır?

TARİF

Hamburger köftesi için karıştırma kabında 400 gr orta yağlı dana kıyma, 1 adet robottan geçirilmiş soğan, 1 adet yumurta ,2 yemek kaşığı galeta unu, 1 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiberle birlikte iyice yoğurun. Üzerini kapatıp köfte harcını yarım saat buzdolabında dinlendirin.
Dinlenen köfte harcından eşit parçalar alıp hamburger ekmeğinizin büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
3 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte 3 diş sarımsağı 2 dakika kadar kavurun.
1,5 su bardağı domates püresi, 3 yemek kaşığı ketçap, 1'er çay kaşığı tuz, karabiber ve 1 su bardağı suyu da tencereye ilave edip sosu güzelce kaynatın. Sosunuz yeterince şekerli değilse 1 tatlı kaşığı kadar şeker de ilave edebilirsiniz.
Sos pişerken köfteleri de ısıtılmış tavada arkalı önlü pişirin.
Sos piştikten sonra ekmeklerin iç kısımlarını sosa batırın ve buhar aparatı koyduğunuz tencereye yerleştirip köfteyle birleştirin.
Kalan sosu fırça yardımıyla hamburger ekmeğine yedirin. Üzerlerini fırın kağıdıyla kapatıp yumuşayana kadar; yaklaşık 6 dakika pişirin.
Pişirdikten sonra sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Bu ev yapımı ıslak hamburger tarifi ile artık bu lezzeti dışarıda aramanıza gerek kalmayacak. Kendi mutfağınızda, kendi elinizle hazırlayacağınız ıslak hamburgerler, hem ekonomik hem de lezzetli bir alternatif olacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın!