Yemek

İsmiyle değil, lezzetiyle fark yaratan Ağlayan Pasta nasıl yapılır? Adım adım tarif

Çikolata ve krem şanti arasındaki eşsiz uyumu tatmak isteyenler için önerilen ağlayan pasta, adıyla merak uyandırıyor, lezzetiyle bağımlılık yapıyor! Damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakacak olan ağlayan pasta tarifimizle, mutfakta sihir yapmaya ne dersiniz?

Abone Ol

Ağlayan pasta denildiğinde akla hüzün gelmesin; bu lezzet bombası, isminin aksine sizi mutlu edecek bir lezzet şöleni vaat ediyor. Çikolata krizlerini bastıracak, her yudumunda sizi baştan çıkartacak ağlayan pastayla tanışmaya hazır mısınız?

Ağlayan Pasta Malzemeleri

Kek için:

4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı (200 ml) toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un

Kekin üzeri için:

2 paket sade krem şanti
2,5 su bardağı süt (500 ml çikolata sosu için kullanılacak)
2 çay bardağı süt (250 ml- krem şanti için kullanılacak)
1 paket hazır çikolata sosu

Keki ıslatmak için:

1,5 su bardağı süt

Ağlayan Pasta Nasıl Yapılır?

Uygun bir karıştırma kabı içerisine toz şeker ve yumurtayı alıp çırpalım. Yumurta ve şeker eriyip iyice köpük köpük olana kadar mikser ile çırpalım.
Hemen ardından kakao, süt, vanilya, kabartma tozu ve unu karıştırma kabına ekleyelim.
Bütün malzemeler iyice birbirine karışana kadar mikser ile çırpalım. Kek hamurumuz artık hazır.
Ardından hazırladığımız kek harcını borcama dökelim. Harcın eşit şekilde her yere yayılmasına dikkat edelim.
Önceden ısıttığımız 160 derecelik fansız fırında 30 dakika pişirelim. Pişme kontrolünü kürdan yardımıyla yapabilirsiniz.
Kek piştikten sonra sıcağıyla üzerine oda sıcaklığında olan sütümüzü kaşık yardımıyla her yerine dökelim.
Kek sütü kısa zaman içinde iyice çekecektir. Soğuması için bir kenara kaldıralım.
Ardından ağlayan pastanın en üstünde yer alacak olan çikolata sosunu hazırlamaya başlayalım.
1 paket hazır çikolata sosu ve 2,5 su bardağı sütü sos tenceresine alalım.
Çırpma teli ile çırpalım ve koyulaşıncaya kadar pişirelim.
Çikolata sosumuz kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kapatalım ve soğumasını için bekletelim.
Pastamızın krem şantisi için bir kabın üzerine toz krem şantiyi dökelim ve sütü ekleyelim. Ardından mikser ile iyice çırpalım.
Kek soğuduktan sonra krem şantiyi üzerine güzelce yayalım.
Ardından iyice soğuyan çikolata sosunu dökelim.
Pastamız hazır. 2 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }