İtalyan mutfağının vazgeçilmez lezzeti lazanyayı evde nasıl hazırlayabileceğiniz merak mı ediyorsunuz? Sizler için hem pratik hem de nefis bir lazanya tarifini derledik.
Sofralarınızda farklı bir lezzet arayışındaysanız, işte size evde lazanya yapımının tüm detayları. Kolay ve lezzetli bir tarifle lazanya yapımının incelikleri!
İster özel günlerde, ister günlük sofralarınızda; ev yapımı lazanya ile damakları şenlendirin! İşte lazanyanın sırlarını açığa çıkaran tarif...
LAZANYA HAMURU YAPIMI
Yapımı için malzemeler
2 yumurta
2 su bardağı un
Yarım yemek kaşığı zeytinyağı
1-2 yemek kaşığı su
Tuz
Lazanya Hamuru Nasıl yapılır?
Unu eleyerek yoğurma kabına alın.
Ortasını havuz gibi açıp yumurtaları bu havuza kırın.
Tuzu da ilave edip yoğurmaya başlayın.
Hamurun kolay toparlanması için içine 1-2 yemek kaşığı ılık su da ekleyebilirsiniz.
5-6 dakika kadar yoğurduğunuz hamuru üzerini örtüp 30 dakika kadar dinlendirin.
Üzerine un serptiğiniz hamuru merdane yardımıyla yufka kalınlığında açın.
Tepsinize uygun ölçülerde kestiğiniz hamurları kaynar suda 1-2 dakika haşlayıp kevgir yardımıyla yapışmayacak şekilde geniş bir tabağa alın.
Dilediğiniz sosla birleştirip lazanyanızı pişirebilirsiniz.