Türk mutfağına giren Jalapeno biberinin turşusunu yapmak sandığınızdan çok daha kolay. İster öğünlerde ister sandviçlerde kullanabileceğiniz bu enfes turşu, her sofraya ayrı bir lezzet katacaktır. Aşağıda, iki kavanoz için verilen Jalapeno turşusu tarifini adım adım takip ederek siz de evde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor

Son zamanlarda popüler olan Jalapeno biberi, Meksika mutfağının bir parçası olarak bilinir ve artık Türk mutfaklarında da sıkça karşımıza çıkmaktadır. Jalapeno turşusu, hem acı hem de lezzetli bir deneyim sunar. İşte evde Jalapeno turşusu hazırlamanız için gerekli malzemeler ve adımlar...

MALZEMELER

1 kilo jalapeno biberi
1 sarımsak
4 bardak su
2 bardak sirke
3 kaşık tuz
1 kaşık şeker

TARİF

Biberleri yıkayın ve halka şeklinde doğrayın.
Kavanozlara biberleri yerleştirin.
Üzerlerine sarımsakları ekleyin.
Bir kapta diğer malzemeleri karıştırın.
Karışımı kavanozlara dökün.
Ağzını sıkıca kapatın.
Birkaç kez sallayın.
15 gün bir köşede bekletin.