Yemek

Kabarma garantili Poğaça tarifi: Nişastalı Poğaça nasıl yapılır?

Poğaçalarınızın kabarmadığından şikayet ediyorsanız, bu tarif tam size göre! Poğaça hamuruna un yerine bir bardak nişasta ekleyerek kabarmasını garanti altına alabilirsiniz. İşte aşçıların sır gibi sakladığı, puf puf kabaran nişastalı poğaça tarifi...

Abone Ol

Puf Puf Kabaran Nişastalı Poğaça İçin Malzemeler:

2 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı kuru maya
1 adet yumurta beyazı
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı nişasta
5 su bardağı un

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı çörek otu

Puf Puf Kabaran Nişastalı Poğaça Yapılışı:

Sütü hazırlayın: Sütü ısıtarak oda sıcaklığına getirin ve derin bir kaba alarak üzerine kuru maya ve toz şekeri ekleyin. Maya aktif hale gelene kadar 5 dakika bekleyin.

Hamuru karıştırın: Maya aktifleşince yumurta beyazı, tuz ve sıvı yağı ekleyip güzelce karıştırın.

Un ve nişastayı ekleyin: Un ve nişastayı karışıma yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Mayalanma süreci: Hamuru temiz bir mutfak beziyle sararak 30 dakika ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın.

Hamuru yoğurun: Ellerinizi yağlayarak kabaran hamuru hafifçe yoğurun ve havasını alın. 15 dakika daha oda sıcaklığında bekletin.

Şekil verin: Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Tepsi mayası için 10 dakika daha bekletin.

Fırında pişirin: Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ile süsleyin. 200 dereceye önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.

İşte kabarması garanti nişastalı poğaçanız hazır! Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }