Kargı Şehit Suat Yaşar İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Furkan Yiğit ve sınıf öğretmeni Serap Hozantaş’ın öncülüğünde başlatılan "Bir Yumak Mutluluk" projesi, kadınların kitap okuma alışkanlığı kazanması ve sosyal dayanışmanın artması amacıyla hayata geçirildi.

Proje kapsamında kadınlar, her hafta kütüphanede bir araya gelerek sesli kitap dinlerken atkı ve bere örüyor. İlk etapta örülen 70 takım atkı ve bere, Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde bulunan Şehit Ömer Erüstün İlkokulu’na gönderildi.

"Sevgiyle Hazırlandı": Öğrencilerden Teşekkür Mesajı

Kadınların el emeğiyle hazırladığı atkı ve bereler, üzerlerine iliştirilen "Sevgiyle hazırlandı. Bir Yumak Mutluluk Projesinin çocuklara armağandır." notuyla birlikte minik öğrencilere ulaştırıldı. Rengarenk kıyafetleri takan öğrenciler, bir video mesajla kendileri için örülen ürünler için teşekkür etti.

Kütüphaneler Sosyal Dayanışmanın Merkezi Oluyor

Projenin koordinatörü Serap Hozantaş, ilk el emeği ürünleri deprem bölgesine ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Kadınlarımızın evde değil, kütüphanede örgü örmesini, aynı zamanda sesli kitaplarla vakit geçirmesini istedik. Böylece hem üretim yaptılar hem de kütüphane kültürü edindiler” dedi.

Hozantaş ayrıca, projenin büyük ilgi gördüğünü vurgulayarak, "Katılımcılarımızın emeğiyle hazırlanan ilk ürünleri Şehit Ömer Erüstün İlkokulu’na gönderdik. Başta kadınlarımız olmak üzere destek veren Kargı Kaymakamımız Oğuzhan Akman’a da teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Yardımlar Sürecek: Yeni Ürünler Yolda

Kargı Kaymakamı Akman görevi başındaki kamu personelleriyle bayramlaştı Kargı Kaymakamı Akman görevi başındaki kamu personelleriyle bayramlaştı

Kadınların her çarşamba günü Kargı Şehit Suat Yaşar İlçe Halk Kütüphanesi’nde örgü örmeye devam ettiğini belirten Hozantaş, önümüzdeki süreçte de hazırlanan atkı ve berelerin ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacağını söyledi.