Sabahlarınızı lezzet şölenine çevirecek bir tarif arıyorsanız doğru yerdesiniz. Ev yapımı kahvaltılık sosumuz, sofranızı şenlendirecek. İster acılı ister acısız, işte tarif ve püf noktaları!
Geleneksel lezzetlerimizden ilham alarak hazırladığımız kahvaltılık sos tarifimiz, sabahlarınıza yeni bir tat katacak. İster ekmek üzerine sürün, ister yanında yiyin, işte tüm detaylarıyla tarifimiz.
Her sabahı daha özel kılmak için evde kolayca hazırlayabileceğiniz kahvaltılık sos tarifi arıyorsanız, bu tarif tam size göre. Hem sağlıklı hem lezzetli, işte adım adım yapılışı ve püf noktaları.
Kahvaltılık Sos Tarifi
Malzemeler:
3 kilo domates
4 adet kapya biber
Yarım kilo yeşilbiber
8 diş sarımsak
Bir buçuk yemek kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı sirke
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım dereotu
Kahvaltılık Sos Yapılışı:
Domatesler kabuğu soyulduktan sonra rondodan geçirilir ve bir tencereye konularak ateşe oturtulur.
Ardından biber ve sarımsakları küçük küçük doğranır.
Domatesler tencerenin dibine indiği zaman, fazla suyunu alıp içine biber, sarımsak zeytinyağı, tuz ve sirke koyarak karıştırılır.
Bu karışım ateşte hiç suyu kalmayana kadar pişirilir.
Sıcak olarak kavanozlara boşaltılır.
Kavanozların kapağı sıkıca kapatıldıktan sonra ters çevrilir.
Bir gece dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun...
Püf Noktası:
Kahvaltılık sosları farklı farklı malzemelerle hazırlayabilirsiniz. Ancak en temel gereken malzemelerin başında biber, domates, patlıcan, sarımsak, zeytinyağı ve baharatlar geliyor.
Domateslerin ve patlıcanın tam mevsiminde olması, biberlerin etlilerinin kullanılması oldukça mühim.
Dilerseniz tüm malzemeleri tencerede pişirip blenderdan geçirerek, dilerseniz de közleyerek yapabilirsiniz. Lezzetine lezzet katmak için bizim önerimiz közlemenizden yana.
Öncelikle cam kavanozlarınızı steril duruma getirin. Dilerseniz sıcak su ile güzelce yıkayabilir. Dilerseniz sıcak suyun içerisinde 2-3 dakika kaynatıp sudan çıkarıp steril duruma getirebilirsiniz.
Kahvaltılık sos için kullanacağınız tüm malzemeleri güzelce yıkayın ve kurulayın. Kurulamadan közlememenizi öneririz.
Mangal közünde, ocakta ya da fırında közleyebilirsiniz. Özellikle fırında közleyeceksiniz fırın tepsinizin içerisine koyacağınız 1 dal kekik veya biberiye, sebzelerinizin de üzerine gezdireceğiniz zeytinyağı sosunuzun lezzetine lezzet katar.