Yemek

Kahvaltıların vazgeçilmezi: Herkesi şaşırtacak kolay Kete tarifi

Anadolu'nun eşsiz lezzetlerinden kete, evde yapımıyla kahvaltı ve atıştırmalıklarınızı zenginleştirecek. Bu tarifle, adım adım kolayca hazırlayabileceğiniz keteler, damak tadınıza yeni bir soluk getirecek. İşte size pratik ve lezzetli bir kete tarifi!

Abone Ol

Kete, Anadolu mutfağının vazgeçilmez hamur işlerinden biridir. Evde yapımı düşündüğünüzden daha kolay olan bu lezzet, herkesin beğenisini kazanacak. Bu makalede, en iyi kete tarifini adım adım sizlerle paylaşıyoruz.

Evde kete yapmak, Anadolu'nun geleneksel lezzetlerini sofranıza taşımanın en güzel yoludur. Hem tatlı hem tuzluyla harika giden bu keteler, tarife sadık kalarak mükemmel sonuçlar verecek. İşte size kolay ve enfes bir kete tarifi.

Erzurum ketesini evde yapmanın zor olduğunu mu düşünüyorsunuz? Bu tarif ile bu düşüncenizi değiştireceğiz! Hem pratik hem de lezzetli bu kete tarifiyle, kendi evinizde eşsiz Anadolu lezzetlerini deneyimleyin.

MALZEMELER

Hamuru için:

1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı su
1/4 su bardağı sıvı yağ
1/2 paket instant maya
1 adet yumurta akı
1 çay kaşığı tuz
1/2 yemek kaşığı toz şeker
3 su bardağı un

Hamur bezelerini yağlamak için:

100 gram tereyağı
Hamur bezelerini açmak için:
1/2 su bardağı buğday nişastası

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

TARİF

Süt, su, sıvı yağ, yumurta akı, tuz, toz şeker ve instant mayayı derin bir karıştırma kabına alın.
Unu azar azar ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert bir kıvam alacak hamuru toparlanana kadar yoğurun. Üzerine hafif nemli bir bez örttüğünüz hamuru, oda ısısında 30 dakika kadar dinlendirin.
Tereyağını kısık ateşte eritin. Kazein denilen beyaz süt köpüklerini kullanmamak üzere bir kenara ayırın. Dinlenip mayalanan hamuru altı eşit parçaya ayırın.
Mutfak tezgahına buğday nişastası serpin. Hamur bezelerini oklava ya da merdane yardımıyla yufkadan kalın olacak şekilde açın. Üzerlerini tereyağıyla yağladığınız hamurları, rulo şeklinde sarıp kendi içinde döndürün. Her bir bezeye aynı işlemi uygulayın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirdiğiniz hamurların üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzerleri kızarıp renk alana kadar pişirin.

Evde kete yapmak, Anadolu'nun geleneksel lezzetlerini evinize getiriyor. Hem kahvaltıda hem de gün içinde tüketebileceğiniz bu keteler, tarife uygun yapıldığında herkesin beğenisini kazanacak. Bu makalede sunulan basit ve lezzetli tariflerle, kendi ketenizi yaparak, aileniz ve sevdiklerinizle bu eşsiz lezzetin tadını çıkarabilirsiniz. Ev yapımı kete, lezzeti ve sağlıklı oluşuyla sofralarınızın yıldızı olacak!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }