Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor

Bu krep tarifi, evde pratik ve lezzetli bir kahvaltı hazırlamanız için ideal. 1.5 su bardağı un, 2 yumurta, 2 su bardağı süt ve diğer malzemelerle, hem tatlı hem tuzlu krep yapmanın adımları ve sırları bu rehberde yer alıyor.

KREP TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

1.5 su bardağı un
2 tane yumurta
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz


KREP YAPILIŞI;

*Çukur bir kabın içerisine tüm malzemeler eklenerek güzelce karıştırılır. Malzemelerin birbirine iyice karışması gerekiyor.

*Ancak unu eledikten sonra ilave edin. Un beyaz un olursa çok daha iyi oluyor. Kimileri esmer unla yapıyor. Ancak lezzetli olmuyor.

*Hamurun kıvamı akışkan olmalıdır. Akışkan bir kıvam elde edene dek iyice yoğurmak gerekiyor.

*İçinin iyi pişmesi açısından bu önemlidir.

*Daha sonra teflon bir tavada tavanın dibine az margarin sürerek bir kepçe krebi ekleyin orta ateşte ve sağa sola hızlı bir şekilde dağıtarak; alt kısmı pişene kadar bekleyin. Zeytinyağıyla pişirmeye kalkmayın. Zeytinyağı çabuk yanan bir yağ olduğu için krepleriniz güzel olmayacaktır.

*Sonra alt kısım pişince, bir spatula ile ters çevirin ve diğer yüzün pişmesini sağlayın.

*Tavadan alın. Krep artık yenmeye hazırdır.

*Yanına garnitürlerini koyarak servise hazırlayın.

Afiyet olsun!