Bu krep tarifi, evde pratik ve lezzetli bir kahvaltı hazırlamanız için ideal. 1.5 su bardağı un, 2 yumurta, 2 su bardağı süt ve diğer malzemelerle, hem tatlı hem tuzlu krep yapmanın adımları ve sırları bu rehberde yer alıyor.
KREP TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
1.5 su bardağı un
2 tane yumurta
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
KREP YAPILIŞI;
*Çukur bir kabın içerisine tüm malzemeler eklenerek güzelce karıştırılır. Malzemelerin birbirine iyice karışması gerekiyor.
*Ancak unu eledikten sonra ilave edin. Un beyaz un olursa çok daha iyi oluyor. Kimileri esmer unla yapıyor. Ancak lezzetli olmuyor.
*Hamurun kıvamı akışkan olmalıdır. Akışkan bir kıvam elde edene dek iyice yoğurmak gerekiyor.
*İçinin iyi pişmesi açısından bu önemlidir.
*Daha sonra teflon bir tavada tavanın dibine az margarin sürerek bir kepçe krebi ekleyin orta ateşte ve sağa sola hızlı bir şekilde dağıtarak; alt kısmı pişene kadar bekleyin. Zeytinyağıyla pişirmeye kalkmayın. Zeytinyağı çabuk yanan bir yağ olduğu için krepleriniz güzel olmayacaktır.
*Sonra alt kısım pişince, bir spatula ile ters çevirin ve diğer yüzün pişmesini sağlayın.
*Tavadan alın. Krep artık yenmeye hazırdır.
*Yanına garnitürlerini koyarak servise hazırlayın.
Afiyet olsun!