Yemek

Kakaolu kekin gizli tarifi: Fırından taptaze en iyi Kakaolu Kek nasıl yapılır?

Kakaolu kek, ev sıcaklığını hissettiren bir lezzetin anahtarıdır. Kim evde fırından yayılan o muhteşem kokunun büyüsüne kapılmaz ki? Kakaolu kek, damak zevkimizi tatlandırmanın yanı sıra, en değerli anılarımızı da canlandırır. Eşsiz bir kakaolu kek tarifiyle evinizde unutulmaz anılar yaratmaya hazır mısınız? Bu basit ve lezzetli tarifle tüm sevdiklerinizi etkileyin.

Abone Ol

Hangi özel gün olursa olsun, bir kakaolu kek eksik olmaz. Hemen hemen her evde en az bir kez yapılmış, sevilen bu lezzeti denemeye ne dersiniz?

Kakaolu Kek Malzemeleri

3 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker (200 ml)
3 su bardağı un
1su bardağı sıvı yağ
1su bardağı süt
½ çay bardağı maden suyu
½ çay bardağı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kek kalıbını yağlamak için; tereyağı

Kek üzerine; Pudra şekeri

Kakaolu Kek Nasıl Yapılır?

Kakaolu kek yapımı için öncelikle yumurtalarımızın oda sıcaklığında olmasına özen gösterelim. Ardından derin bir karıştırma kabı alalım.
3 tane yumurtayı kıralım ve ardından 1 su bardağı toz şekeri ilave edelim. (1 su bardağı 200 ml)
Yumurtaları ve şekeri iyice köpürene kadar mikser yardımıyla çırpalım. Eğer mikseriniz yok ise çırpma teli ile iyice çırpabilirsiniz. Burada önemli olan şekerin ve yumurtanın birleşerek köpürmesidir.
Ardından sıvı yağ, maden suyu ve sütü de ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
Çırpılan kek harcına unu ve kakaoyu yavaş yavaş ekleyelim.
Dilerseniz unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edebilirsiniz.
1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı ekleyelim.
Malzemelerimizi ekledikten sonra pürüzsüz bir kıvam alana kadar spatula yardımı ile karıştıralım.
Kullanacağınız kek kalıbını tereyağı ile yağlayalım. Kek kalıbının her noktasının yağlanmasına özen gösterelim ki kekimiz kalıptan güzelce çıksın.
Yağlanan kek kalıbı içerisine kek harcımızı dökelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kekimizi pişirelim.
İlk 15 dakika fırın kapağını hiç açmamaya özen gösterelim.
Kekimizi 30-35 dakika kadar kontrollü pişirelim. Pişirme süresi fırından fırına değişebilir. İlk 15 dakikadan sonra kürdan yardımıyla kekinizin pişip pişmediğine bakabilirsiniz.
Pişen kekimizi fırından alalım ve soğumaya bırakalım.
Kek ılıdığında kek kalıbını ters çevirerek kalıptan çıkaralım.
Kekimizin üzerine pudra şekeri serperek servise hazır hale getirebiliriz.
Kekimiz hazır.
Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }