Özellikle Karadeniz Bölgesi ile özdeşleşmiş olan siron tarifi yufka mantısı olarak da biliniyor. Peki, siron nasıl yapılır, malzemeleri neler?
KIYMALI SİRON TARİFİ
MALZEMELER
Yarım paket hazır siron (Ya da yufka)
Islatmak için ;
Yeterince sıcak su
Sosu için ;
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak rendesi
Üzeri için ;
300 gram yağsız kıyma
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça
Karabiber, pulbiber, tuz
TARİF
Yufkaları bir tepsiye alarak üzerini ıslatacak kadar sıcak su gezdirip üstünü kapatarak bekletiyoruz.
Kıyma ve yağı tavanın içine alarak kavuruyoruz. Salçayı ilave edip kavurduktan sonra tuz ve baharatlarını ekleyip altını kapatıyoruz.
Bir kasede sarımsaklı yoğurdu hazırlıyoruz.
Dinlenen yufkaların üzerine yoğurdu gezdirip en üste kavrulmuş kıymayı yerleştiriyoruz.
AFİYET OLSUN!