Yarın (12 Temmuz 2024 Cuma) saat 12.30’da Cuma namazı öncesinde Merkez Camide (Mihrihatun Cami) Mevlid, ardından tüm kamu kurum ve kuruluşu binaları bayraklarla donatılacak. 

15 Temmuz Pazartesi günü Kargı Belediyesi tarafından etkinlik meydanı hazırlanacak, cadde, meydan ve sokaklar süslenecek, billboardlara görseller asılarak, SMS, anons, internet ve sosyal medyadan etkinlikleri duyuracak.

Kargı Çayır Mevkii için bir dizi karar alındı: Cezai işlem uygulanacak Kargı Çayır Mevkii için bir dizi karar alındı: Cezai işlem uygulanacak

Aynı gün tüm kurum amirleri Şehitlik ziyareti, tüm kamu kurum ve kuruluşları ve Kargı halkı Hükümet Konağı önünden 15 Temmuz Demokrasi Meydanına kadar Milli Birlik Yürüyüşü gerçekleştirecek. 

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenecek olan anma programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacak. Programda, sela dinletisi, Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua, protokol konuşmaları, Dursun Ala Erzincanlı şiir dinletisi, sinevizyon gösterisi, saz ve müzik etkinliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarının dinlenmesi, ilahi ve şiir dinletisi yer alacak.