Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli

Karnabahar köftesi, sağlıklı beslenmek isteyenlerin vazgeçilmezi. Hem kolay hem de oldukça lezzetli bu tarif, mutfakta geçirdiğiniz zamana değecek. Adım adım anlatımı ile herkesin kolayca yapabileceği bu köfteler, tüm aileyi mutlu edecek.

Evde yeni ve sağlıklı tarifler denemeyi sevenler için harika bir seçenek: Karnabahar köftesi! Bu basit ve doyurucu tarif ile karnabaharı sevmeyenleri bile kendinize hayran bırakabilirsiniz. Hem hafif hem de lezzetli bu köfteler, yemeklerinizi renklendirecek.

Karnabahar Köftesi Tarifi

Malzemeler

1 adet küçük boy karnabahar (ya da büyük boy karnabaharın yarısı)
1 adet yumurta
1 adet soğan
1er çay kaşığı karabiber
Kimyon
Kırmızı biber
Kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tutam maydanoz
5 yemek kaşığı galeta unu
3 yemek kaşığı un
Sıvı yağ

Karnabahar Köftesi Tarifi

Karnabaharları doğrayıp yumuşayana kadar haşlayalım
Haşlanan karnabaharları süzerek ezici yardımıyla ezelim.
Soğanı rendeleyerek suyunu sıkalım.
Kalan malzemeleri de ekleyerek yoğurup 10 dakika dinlendirelim.
Bi kaseye su koyalım, elimizi batırıp köfteden parçalar alarak sekillendirelim.
Gözünüz kıvamlı bi kofte olmamış die korkmasın, elinizi suya batirdiginizda goruceksiniz kolay şekil alicak.
Eger yok hala almıyo diosaniz karnabaharlarin büyüklüğüne bağlıdır, un yada galeta unu ekleyebilirsiniz.
Tavaya sıvı yağ alalım yağ kızınca sekil verilen kofteleri orta ateşte kızartalım.
Pişen köfteler servise hazır.