Yemek

Kazandibi yapmanın en kolay ve lezzetli tarifi: Pastaneleri kıskandıran kazandibi nasıl yapılır?

Kazandibi, Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biri. Bu rehberde, evde kazandibi yapmanın en leziz ve pratik yollarını keşfedeceksiniz. Tarifimize adım adım uyun ve mükemmel sonuçları kendiniz görün!

Abone Ol

Ev yapımı kazandibi ile sofralarınıza lezzet katmaya ne dersiniz? Bu basit ve ayrıntılı tarifimizle, kazandibi yapmak artık zor değil. İşte adım adım kazandibi yapmanın püf noktaları!

Pastanelerdeki gibi kazandibi yapmanın sırrını mı arıyorsunuz? Evde kolayca yapabileceğiniz bu kazandibi tarifiyle, tatlı krallığınızın baş tacı olacak. Hazır mısınız? Başlayalım!

Mis gibi ev yapımı kazandibiyle sevdiklerinizi şımartmaya hazır olun. Bu kolay ve detaylı rehberle, evinizde kazandibi ustası olacaksınız. İşte başarılı bir kazandibi için ihtiyacınız olan her şey!

MALZEMELER

7 su bardağı süt
1 çay bardağı pirinç unu
1 çay bardağı buğday nişastası
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı pudra şekeri

TARİF

Sübyesi için; bir kasede 2 su bardağı sütü, yarım bardak toz şekeri, buğday nişastasını ve pirinç unu karıştırın. Topak kalmayana kadar çırpıcı yardımıyla çırpın.
Geniş bir tencereye kalan 5 su bardağı sütü ve 1 su bardağı şekeri ilave edin. Bir taşım kaynatın. Kaynayan süte yavaş yavaş sübyeyi ilave ederek sürekli karıştırın. Ocağı kısık ateşe getirerek, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Muhallebi koyulaşıp göz göz olduğunda ocaktan alın ve vanilyayı ilave edip tekrar karıştırın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Köşeli bir borcamı tereyağıyla yağlayın ve üzerine eşit olacak şekilde pudra şekerini eleyin.
Tepsiyi ocak üzerinde çevire çevire karışımı yakın. Tüm şeker eriyip karamelize olunca, tepsinin dibine muhallebiden ince bir kat sürün ve bir tur da muhallebiyle birlikte yakın.
Yakma işlemi bittiğinde kalan muhallebiyi de tepsiye dökün. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.
Buzdolabına kaldırıp kıvam alması için soğuttuğunuz tatlıyı, ince uzun dilimlere ayırın ve spatula yardımıyla kıvırarak rulo şeklinde sarın. Ev yapımı mis kokulu kazandibiniz hazır.

Artık evde kazandibi yapmanın ne kadar kolay ve keyifli olduğunu biliyorsunuz. Bu tarif ve ipuçlarıyla, hem kendinizi hem de sevdiklerinizi lezzetli bir kazandibiyle şımartabilirsiniz. Deneyin, tadını çıkarın ve ev yapımı kazandibinin farkını hissedin. Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }