Kekinizin kabarması için tüm sırlar bu tarifte. Maden suyuyla hazırlanan bu tarif mutfakta devrim yaratıyor

Kabaran Kek Tarifi

Malzemeler

MasterChef İstavrit Tava tarifi: En lezzetli balık nasıl yapılır? MasterChef İstavrit Tava tarifi: En lezzetli balık nasıl yapılır?

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker
1 şişe maden suyu (200 ml.)
1,5 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı limon suyu
1/2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 paket vanilya
3 su bardağı un

KABARAN KEK TARİFİ

1) Bir kabın içerisine yumurtaları kırın ve toz şekerle birlikte güzelce çırpın.
2) Ardından yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek güzelce karıştırın. Üzerine soda, kabartma tozu ve limon suyunu da ekleyerek bir kez daha karıştırın.
3) Vanilya ve unu eleyerek ilave edin ve spatula yardımıyla karıştırın. Hazırladığınız kek harcının bir kısmını ayırın.
4) Sade kek harcını yağlanmış, unlanmış kek kalıbına aktarın
5) Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 - 35 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.

PÜF NOKTASI: İçindeki soda, kabartma tozu ve limon suyuyla birlikte kabarmasına yardımcı oluyor. Yoğurdun da sulu kısmını kullanmaya özen gösterin. Dilerseniz içerisine limon ya da portakal kabuğu da ilave edebilirsiniz.

Kaynak: Yemek.com