Yemek

Kesmeden Yoğurt Çorbası nasıl yapılır? Annelerden tavsiyeli Yoğurt Çorbası tarifi

Soğuk kış akşamlarının vazgeçilmez sıcacık dostu: yoğurt çorbası. İşte bu lezzetin sırları ve yapılışının püf noktaları!

Abone Ol

Bir kase yoğurt çorbasıyla içini ısıtmak isteyenler buraya! Bu eski zamanlardan beri sevilen tarifin tüm detaylarına göz atın.

Annelerin, çocuklarını doyurup beslemek için sıkça başvurduğu yoğurt çorbasının sırlarını merak ediyor musunuz? İşte karşınızda tüm detaylarıyla!

Yoğurt çorbası denilince aklınıza neler geliyor? Belki de çocukluk anıları, belki annenizin mutfağı. İşte bu lezzetin hikayesi ve tarifi!
 

Yoğurt Çorbası

 Malzemeleri

2 litre su
1 tane yumurta
6 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı un (tepeleme olacak)
1,5 su bardağı yoğurt
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane

Sosu için:

2 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı kuru nane
2 çay kaşığı pul biber

Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?

Yoğurt çorbası yapımı için öncelikle çorba tenceremizi ocağa alalım. Orta boy çorba tenceremizin içerisine suyu koyalım. Ardından pirinçleri ekleyelim. Pirinçler yumuşayana dek pişirme işlemi yapalım.
Çırpma kabı alalım ve terbiye yapımına geçelim.
1 adet yumurtayı kıralım. Ardından 1 yemek kaşığı un ve 1,5 su bardağı yoğurdu dökelim.
Tüm malzemeleri güzelce çırpalım. Pürüz kalmaması için dikkat etmeniz gerekir.
Ocakta pişen sudan bir kepçe alarak terbiyemizin içerisine dökelim. Dökerken karıştıralım.
Bu işlemi birkaç kere tekrar almamamız gerekiyor ki çorbamızın terbiyesi kesmesin. Eğer terbiye keserse çorbamız istediğimiz gibi olmayacaktır.
Pirinçler pişmeye devam ederken su ile ılımasını sağladığımız terbiyemizi tencerenin içerisine yavaş yavaş dökelim. Dökerken karıştırma yapalım.
Terbiyeyi dökmemizin ardından çorbamızı güzelce karıştıralım. Kaynayana kadar karıştırma işlemi yapmak çorbanın kesmesinin önüne geçecektir.
Tuz ilavesi yapalım ve tekrar karıştıralım.
Dilerseniz bu şekilde pişme işlemi devam ederken kuru nane, tuz ve pul biberi ilave ederek pişirebilirsiniz.
Bir sos tenceresi alalım.
İçerisine 2 yemek kaşığı kadar tereyağını ilave edelim.
Tereyağı eridiğinde 2 çay kaşığı pul biber, 2 çay kaşığı kuru naneyi ilave edelim.
Nane yandığında ocağın altını söndürelim. Sosumuzu çorba tenceremize dökelim. Güzelce karıştıralım.
Yoğurt çorbanız hazır. Dilerseniz kıtır ekmeklerle servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }