Ayvanın tam da zamanıyken, bu muhteşem tatlıyı denemeye ne dersiniz? Pratik adımlarla hazırlayacağınız ayva tatlısı, damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak.
Misafirlerinize sunabileceğiniz en iyi tatlılardan biri olan ayva tatlısı, bu tarifle çok daha kolay. Adım adım bu nefis lezzeti nasıl yapacağınızı öğrenin.
Renkli ve lezzetli meyvesi ayva, sofralarımızı şenlendiriyor. Bu kolay ve pratik ayva tatlısı tarifiyle, herkesin beğenisini kazanacaksınız.
AYVA TATLISI TARİFİ
MALZEMELER
3 adet ayva
3'er yemek kaşığı toz şeker
1 adet çubuk tarçın
10-12 adet karanfil
Yarım su bardağı su
Hazırlık aşamasında ayvaların kararmaması için;
1 adet limon
1 lt kadar su
Servis için;
Kaymak
File antep fıstığı
TARİF
Ayva tatlısı hazırlamak için ilk olarak derince bir kaba su doldurun ve içerisine limonu sıkın.
Ayvaları ikiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkartın ve ayvanın kabuğunu soyun.
Bu aşamada çıkarttığınız çekirdekleri ayrı bir yerde biriktirin, pişirme esnasında tatlımıza renk vermesi için kullanacağız.
Hazırlamış olduğunuz ayvaları limon suda bekletin, ayvaların kararmaması için bu önemli.
Tüm ayvalar için aynı işlemi yaptıktan sonra pişirme kabınıza ayvaların orta kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin.
Tarçın çubuğunuzu, karanfilleri ve ayva çekirdeklerinin tamamını tencereye ekleyin.
Ayvaların her birinin üzerine bir kahve fincanı toz şekeri dökün.
Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da en küçük ocağınızda kısık ateşte 1-1,5 saat kadar pişirin.
Ayvalar rengini aldıktan ve yumuşadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz.
Tatlıları servis kabınıza alın ve 3-4 saat kadar soğuması için bekletin.
Servis ederken kalan şerbetinden ayvaların üzerine gezdirmeyi unutmayın.
Kaymak ve Antep fıstığı ile tercihe göre süsleyebilirsiniz.
Bu basit ve lezzetli ayva tatlısı tarifiyle, kış sofralarınızı zenginleştirin. Hem göze hem de damağa hitap eden bu tatlı, misafirlerinizin ve ailenizin favorisi olacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!