Sofralarınıza ekstra bir lezzet katmak için pratik biber turşusu tarifimize göz atın!
Evinizde hızla hazırlayabileceğiniz, kısa sürede olgunlaşan yağlı biber turşusu tarifi adım adım burada.
Turşu severlerin bayılacağı bir tarif: Yağlı biber turşusu. Zeytinyağı, üzüm sirkesi ve sarımsakla hazırlanan bu turşu sadece 3 günde olgunlaşıyor. Metabolizmayı hızlandırmasının yanı sıra krampları da önleyen bu turşu tarifini hemen deneyin...
YAĞLI BİBER TURŞUSUNUN PÜF NOKTALARI:
Yapmış olduğunuz turşuyu güneş görmeyen ve serin bir yerde uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
Eğer dolaba koyduğunuzda turşunuzun yağı donmuşsa bu sizi endişelendirmesin. Turşunuzu yemeden 15-20 dakika önce dolaptan çıkartırsanız normale dönecektir.
Yeşil biber yerine kırmızı biberle de bu turşuyu hazırlayabilirsiniz.
YAĞLI BİBER TURŞUSU TARİFİ:
MALZEMELER
1 kg’lık kavanoz
1 kg sivri biber (kıl biber)
1 su bardağı üzüm sirkesi
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı kaya tuzu
6-7 diş sarımsak (kabaca ezilmiş veya irice doğranmış)
YAPILIŞI
Önce biberleri yıkayalım, saplarını keselim.
Sap tarafından uç kısımlarına doğru bıçakla hafifçe çizik atarak yaralım.
Bir tencerenin içine su, tuz, zeytinyağı ve üzüm sirkesini koyarak, kaynatalım.
Yüksek ateşte kaynayan bu karışıma biberleri ve sarımsakları atalım.
2-3 dakika sonra hemen ocağın altını kapatalım.
Biberlerinizin diri kalmaları için fazla ateşte tutmayın.
Biberleri temiz bir maşayla alarak kavanoza dolduralım.
Tencerede kalan turşu suyunu kavanozun üzerinde bir iki parmak boşluk kalacak şekilde kavanoza ekleyelim.
Soğuyunca kapağını sıkıca kapatarak turşuyu buzdolabına alalım.
3-4 gün sonra tüketmeye başlayabilirsiniz.
Afiyet olsun...