Kütür kütür ve lezzetli fasülye turşusu yapmak isteyenler için adım adım tarif ve püf noktaları! Kışa hazırlıklarınızı bu lezzetli tarifle tamamlayın.

Kış aylarının şifa deposu: Hastalıklara karşı doğal iksir Paça Çorbası Kış aylarının şifa deposu: Hastalıklara karşı doğal iksir Paça Çorbası

Fasülye turşusu yapmak sanıldığı kadar zor değil. Fasülye turşusu yapmak için gerekli malzemeleri, yapılışını ve püf noktalarını sizler için derledik. Fasülye turşusu yaparken bu ipuçlarını kaçırmayın.

Kütür Kütür Fasüyle Turşusu Tarifi

Malzemeler:

1 kilo taze fasulye
1 çay bardağı kaya tuzu
1 yemek kaşığı limon tuzu
1 çay bardağı sirke
10-15 diş sarımsak
1 adet maydanoz
1 adet defne yaprağı

Yapılışı:

Fasulyeleri ayıklayıp yıkayın.
Fasulyeleri ortadan ikiye kesin ve baş kısımlarını kesin.
Fasulyeleri bol suda yıkayın ve süzün.
Bir tencereye su koyup kaynatın.
Kaynayan suya fasulyeleri atın ve 2-3 dakika haşlayın.
Haşlanan fasulyeleri kevgirle alıp soğuk su dolu bir kaba alın.
Fasulyeleri bir kavanoza dizin.
Her katmanın arasına sarımsak, maydanoz ve defne yaprağı koyun.
Bir kaba su, kaya tuzu ve limon tuzunu koyup karıştırın.
Kaynayan suyu fasulyenin üzerini geçecek şekilde kavanoza dökün.
Kavanozun kapağını kapatın ve ters çevirin.
Fasulyeleri 10-15 gün boyunca karanlık ve serin bir yerde bekletin.

Püf Noktaları:

Fasulyeleri çok fazla haşlamamaya dikkat edin. Fasulyeler yumuşamadan haşlayın.
Fasulyeleri dik olarak dizin. Bu şekilde fasulyeler daha iyi marine olacaktır.
Turşu suyunu hazırlarken kaya tuzu kullanın. Kaya tuzu, turşunun daha kıtır olmasını sağlayacaktır.
Turşu suyunu kaynatmadan kavanoza dökün.
Kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
Turşuları, ışık almayan ve serin bir yerde bekletin.