Yemek

Kışın vazgeçilmez lezzeti: Gerdan Paça Çorbası tarifi

Gerdan paça çorbasının sağlığa pek çok faydası var. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, kemikleri kuvvetlendiriyor, sindirimi kolaylaştırıyor. Gerdan paça çorbası, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Kuzu gerdan eti ile hazırlanan bu çorbaya yoğurtlu terbiye de çok yakışıyor. Bu tarif ile damak çatlatan bir gerdan paça çorbası yapabilirsiniz.

Abone Ol

Evde kolay gerdan paça çorbası yapımı için adım adım tarif ve öneriler. Hem lezzetli hem sağlıklı bu çorba tarifi ile sofralarınızı şenlendirin.

Gerdan Paça Çorbası Tarifi

Malzemeler

3 adet kuzu gerdan
1 kuru soğan
2 litre sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz

Terbiyesi için

1 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı un
1 yumurta
Yarım limon suyu
2 diş sarımsak

Çorbanın üzeri için

1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Gerdan Paça Çorbası Nasıl Yapılır?

Gerdanları yıkayıp düdüklü tencereye koyalım.
Bir bütün soğan iki litre su tuz koyalım.
Düdüklünün kapağı kapalı 25 dakika pişirelim.
Pişen gerdanların erlerini ayıklayalım bir kenara alalım.
Gerdanları pişirdiğimiz suyu başka bir tencereye süzelim.
Ocakta kaynamaya bırakalım.
Terbiyesini hazırlayalım. Yoğurt, yumurta, un, limon suyu ezilmiş sarımsak bunları güzel çırpalım.
Kaynayan çorbanın suyundan kepçeyle azar azar terbiyeye ekleyelim aynı zamanda terbiyeyi karıştıralım ki terbiyemiz kesilmesin.
Terbiyemizi yavaş yavaş çorbamıza ilave edelim iki üç dakika kadar kaynatalım (Çorbanın kıvamını kendi arzunuza göre ayarlayın koyu olursa az sıcak su eklenebilir)
Bu esnada etleri de ilave edelim güzel karıştıralım.
Ocağı kapatalım bir tavada tereyağ, sıvı yağ eritelim.
Toz kırmızı biber de koyup çorbanın üzerine dökelim. Çorbamız servise hazır.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }