Çocukluğunuzun vazgeçilmez lezzeti olan anne kurabiyesi tarifi ile hem anılarınızı tazeleyin, hem de ağızlarını tatlandırın.

Anne kurabiyesi tarifi ile çocukluğunuza dönün! Dışı kıyır içi yumuşacık nefis bir lezzet için gerekli malzemeler ve püf noktalar burada. Şimdi eller yuvarlanıyor, çocukluk anıları canlanıyor: Anne kurabiyesi tarifi...

Anne kurabiyesi yapmanın sırlarını öğrenmek ister misiniz? Evde kolayca yapabileceğiniz bu lezzetli kurabiyenin anne kurabiyesi tarifi ve yapılışı için haberimizi okuyun

Anne Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler

1,5 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karbonat
4-5 su bardağı un

Üzerine;

1 yumurtanın sarısı
Şeker

Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır? Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır?

Anne Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Bütün malzemeler eklenir ve homojen olana kadar yoğurulur. Ele yapışmayan cıvıklıkta olması önemlidir.
Cevizden büyük şekilde yuvarlayıp tepsiye dizilir. Boyutu tercih meselesi

Üzerine yumurta sarısı sürüp şekeri de serpiştirince işlem tamam.

150 derece de fırında 25-30 dakika içi çeke çeke pişirilir.