Yemek

Kıyır kıyır Cevizli Tarçınlı Lokmalık Kurabiye tarifi

Enfes cevizli tarçınlı kurabiye tarifi ile çay saatlerinizi güzelleştirin. Kolay ve pratik tarifimizle lokmalık kurabiyeler sizi bekliyor. Ağızda dağılan, kıyır kıyır bayatlamayan kurabiye Cevizli Tarçınlı Lokmalık Kurabiye tarifi ile misafirlerinizi şaşırtacaksınız.

Abone Ol

Pratik ve leziz cevizli tarçınlı kurabiye tarifi ile evde muhteşem lezzetler yaratın. Ağızda dağılan bu muazzam kurabiyelere bayılacaksınız.

Cevizli Tarçınlı Lokmalık Kurabiye Tarifi

Malzemeler

200 gram oda ısısında tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 – 4.5 su bardağı un

Üzeri için:

5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın

Cevizli Tarçınlı Lokmalık Kurabiye Nasıl Yapılır?

Yoğurma kabına yumuşak tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri, yumurta, ceviz, tarçın, kabartma tozu, vanilya alınıp karıştırılır.
Yavaş yavaş kontrollü bir şekilde un eklenerek yoğurulur.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
Hazırlanan hamurdan cevizden küçük parçalar alınarak yuvarlanır.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
Önceden ısıtılmış 175 derecede 20 dk kadar pişirilir.
Dışını kaplamak için ayrı bir tabakta pudra şekeri ve tarçın karıştırılır.
Fırından çıkan kurabiyeler sıcakken pudra şekeri ve tarçın karışımına bulanır.
Bu ölçüler ile iki tepsi dolusu minik minik kurabiyeler elde ediliyor.

{ "vars": { "account": "G-X40ZMGN15F" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }