Evde poğaça yapmanın en lezzetli yolu burada. Pofuduk poğaça tarifi ile kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi daha da özel kılabilirsiniz.
Mis gibi ev yapımı poğaçalarla sevdiklerinizi şımartmaya ne dersiniz? İşte adım adım pofuduk poğaça tarifi!
Puf puf kabaran, ağızda eriyen poğaçalar yapmaya hazır mısınız? Bu kolay ve lezzetli tarif tam size göre!
YUMUŞACIK POĞAÇA TARİFİ
MALZEMELER
Hamuru için:
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı instant maya
4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta beyazı
5,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tuz
200 gram kaşar peyniri (küp doğranmış)
Üzeri için:
2 adet yumurta sarısı
1,5 yemek kaşığı susam
TARİF
Geniş bir kasede ılık süt, maya ve şekeri karıştırın ve 5 dakika bekletin.
Üzerine ılık su, sıvı yağ ve yumurta beyazını ekleyip güzelce karıştırın.
Son olarak un ve tuzunu ilave edip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hazırladığınız hamurun üzerini temiz bir bez ile örtüp oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın.
Mayalanmış olan hamuru 20 eşit bezeye bölün.
Bezeleri yuvarlayıp elinizle yassılaştırın ve ortasına kaşar peyniri ekleyip top haline getirin.
Hazırladığınız poğaçaları pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. Daha yumuşak ve dolgulu poğaçalar için 10-15 dakika da tepside mayalandırabilirsiniz. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpiştirin.
185 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Pofuduk poğaçalarınız hazır.
İşte pofuduk ve lezzetli poğaçalarınız hazır! Bu kolay tarif sayesinde, kahvaltı ve çay saatleriniz daha da keyifli hale gelecek. Dostlarınızla ve ailenizle paylaşmak için harika bir seçenek. Afiyet olsun!