Sodalı tepsi böreği tarifi ile su böreğine veda edin! Malzemeleri kolay bulunur, yapılışı pratiktir. Sodalı tepsi böreği nasıl yapılır? İşte malzemeleri ve püf noktaları.
 

Sodalı Tepsi Böreği Tarifi

Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli

Malzemeler

5 adet yufka
2 adet yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz (peynirinizin tuzunu göre koymayabilirsiniz)

Arası için;

Peynir
Maydanoz

Üzerine;

1 şişe maden suyu

Sodalı Tepsi Böreği Nasıl Yapılır?

Sosu için; verilen malzemeleri karıştırıp hazırlıyoruz. Hazırladığımız sostan küçük bir kase üzerine sürmek için ayırıyoruz.
Yufkalardan birini tepsiye serip kenarlarından sarkıtıyoruz. İki yufkayı parçalara ayırıp her parçayı sosa batırıp tepsiye seriyoruz.
İki yufka bittikten sonra arasına peynir maydanoz karışımını serpiyoruz. Kalan iki yufkayı da sosa batırıp serdikten sonra kenar kısımlarından sarkan yufkaları böreğin üzerine kapatıyoruz.
Ayırdığımız sosu fırçayla böreğin üzerine sürüyoruz. En son bir şişe sodayıda böreğin üzerine gezdirdikten sonra biraz dinlendirin.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.