Kıbrıs tatlısı, sütlü ve şerbetli tatlı severlerin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Ağızda dağılan yumuşak yapısı ve nefis lezzetiyle dikkat çeken bu tatlı, evde de kolayca hazırlanabiliyor. Sofranıza farklı bir dokunuş katmak istiyorsanız, bu tarifi mutlaka deneyin!

Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi

Tatlı severler için Kıbrıs tatlısı, özellikle sütlü ve şerbetli tatları sevenler için ideal bir seçenek. Basit malzemelerle evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bu tatlı, şerbeti ve kremasıyla damağınızda iz bırakacak. Hemen tarifimize göz atın ve lezzet yolculuğuna çıkın!

Sütlü tatlılar arasında en çok tercih edilenlerden biri olan Kıbrıs tatlısı, evde de kolayca yapılabiliyor. Yumuşacık dokusu ve Hindistan cevizinin enfes aromasıyla bu tatlı, özellikle yaz aylarında ferahlatıcı bir seçenek oluyor. İşte pratik Kıbrıs tatlısı tarifi!

MALZEMELER

1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı galeta unu
3 tane yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
Kreması için gerekli malzemeler;
1 su bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 kilo süt
1 paket beyaz kremşanti
1 çay bardağı şeker

Şerbeti için gerekli olan malzemeler;

2-3 damla limon suyu
1 buçuk su bardağı şeker
2 su bardağı su

TARİF

Tatlının yapımına, ilk olarak şerbeti yapmakla başlanır. Kıbrıs tatlısının şerbetinin kıvamı, olukça önemlidir. Tatlının hamurlaşmaması ve ağızda dağılması için, şerbetin belirlenen süre içinde kaynatılması ve tamamen soğutulması gerekir. Bunun için Bir tencerenin içerisine su ve şeker konularak karıştırılır ve kaynamaya bırakılır.
Kaynamaya başlayan şerbet, ara sıra karıştırılarak yaklaşık 5 dakika kadar daha kaynatılır ve limon suyu eklenerek ocaktan alınıp, soğumaya bırakılır. Tatlının hamurunu yapmak için ise karıştırma kabının içerisine yumurtalar kırılır ve şeker ilave edilerek, iyice çırpılır.
Sıvı yağ, ceviz içi, Hindistan cevizi, vanilya, kabartma tozu ve galeta unu konularak iyice çırpılır. Hazırlanan kek karışımı, fırın ısısına dayanıklı bir cam tepsinin içine boşaltılır. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında, yaklaşık 30-35 dakika pişirilir ve fırından çıkarılıp ilk sıcağı gitmesi için bekletilir.
Soğuyan şerbet, kekin üzerine eşit şekilde dökülür. Yine kreması için bir tencerenin içerisine süt dökülür ve içine nişasta ile şeker ilave edilerek karıştırılır. Muhallebi kıvamına gelen krema ocaktan alınır ve içine vanilya eklenerek karıştırılır. 2-3 dakika ılıması için bekletildikten sonra, içerisine kremşanti eklenir ve çırpıcıyla iyice çırpılır.
Krema, tatlının her yüzeyine gelecek şekilde dökülür ve üzeri spatulayla düzeltilir. En son üzerine Hindistan cevizi serpilir ve soğuması için buzdolabında bekletildikten sonra servis edilir.

Kıbrıs tatlısı, hem şerbetli hem de sütlü tatlıların mükemmel uyumunu bir araya getiriyor. Bu tarifi evde denediğinizde, dışarıda yediğiniz tatlıları aratmayacak bir lezzet elde edeceksiniz. Misafirlerinize ve sevdiklerinize ikram edebileceğiniz bu tatlıyla sofralarınıza farklı bir tat katın. Afiyet olsun!