Ali Nazik, patlıcanın en lezzetli hallerinden biri olarak bilinir. Yaz aylarının vazgeçilmezi olan bu yemeği evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte adım adım Ali Nazik yapımı için ihtiyacınız olan malzemeler ve tarif.

Közlenmiş patlıcanın tüm çeşitleri lezzetli olsa da, Ali Nazik ayrı bir yere sahiptir. Bu tarif, patlıcanın lezzetini kıymalı harçla birleştirerek sofralarınıza enfes bir tat katıyor. İşte lezzetli bir Ali Nazik için ihtiyacınız olan her şey.

Ev yapımı Ali Nazik ile yemeklerinizi bir adım öteye taşıyın. Köz patlıcan ve kıymalı harçla hazırlanan bu lezzetli tarif, hem pratik hem de doyurucu bir seçenek sunuyor. İşte sizin için hazırladığımız Ali Nazik tarifi ve püf noktaları.

MALZEMELER

Patlıcan için Malzemeler

4 adet patlıcan – közlenmiş

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı tereyağı

5 yemek kaşığı süzme yoğurt

Tuz

Karabiber

Kıymalı Harç için Malzemeler

2 yemek kaşığı zeytinyağı

400 gr. dana kıyma

Tuz

Karabiber

Süslemek için Malzemeler

1 adet domates

1 adet sivri biber

Tam kıvamında Mercimek Köftesi tarifi: Kolay ve kezzetli yöntem Tam kıvamında Mercimek Köftesi tarifi: Kolay ve kezzetli yöntem

½ demet maydanoz – ince kıyılmış

Üzeri için Malzemeler

2 yemek kaşığı tereyağı

Toz kırmızı biber

Tabanı için Malzemeler

½ adet ramazan pidesi

2 yemek kaşığı tereyağı

TARİF

Biber ve domatesi 4'er eşit parçaya bölün, izli tavayı ocakta ısıtın ve iz alana kadar pişirin.

Patlıcanları közleyin, soyun, tuz karabiberle baharatlandırarak bıçakla kıyın.

Sarımsakları ekleyip ince ince kıymaya devam edin.

Bir tavada zeytinyağını kızdırın içine, kıyma, tuz ve karabiber ekleyip kavurun.

Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Kıyılmış sarımsakla beraber harmanladığınız patlıcanı tavaya alıp iyice ısıtın.

Ardından patlıcanları tavadan alıp yoğurtla karıştırın.

Bir tavada tereyağını eriyin ve küp olacak şekilde doğradığınız ramazan pidesini tereyağında çevirin.

Servis için;

Ramazan pidelerini tabağa yerleştirin.

Patlıcanı pidelerin üzerine yayın.

Üzerine kavrulmuş kıymayı ve 1 tutam kıyılmış maydanozu serpin.

Yanlarına domates ve biberleri yerleştirin.

Son olarak toz biberle kızdırdığınız tereyağı gezdirerek servis edin.