Sofralarınızın yıldızı olacak kremasız mantar çorbası tarifimizle tanışın. Hem sağlıklı hem de lezzetli!

Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli

Krema olmadan da lezzet dolu bir mantar çorbası mümkün! Adım adım tarifimizle kolayca hazırlayın.

Kremasız Mantar Çorbası Malzemeleri

Yarım kilo kültür mantarı
1 adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2,5 yemek kaşığı un
3 su bardağı su
1 su bardağı süt
Karabiber
Tuz

Kremasız Mantar Çorbası Nasıl Yapılır?

Kremasız mantar çorbası malzemeleri, hemen hemen her evde bulunur. Bu nedenle herkesin kolayca yapabileceği bir çorbaya dönüşür. Kremasız mantar çorbası tarifinin ilk aşaması mantarları temizlemek ve yıkamak. Ardından mantarları küçük dilimlere ayırmak.
Mantarları dilimledikten sonra soğan ve sarımsağı da yemeklik doğrayın.
Bu tarif için orta boy bir tencere ideal olacaktır. Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Yağlar eridikten ve biraz ısındıktan sonra soğanları tencereye alın. Karıştırma işlemi ile soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanlar kavrulduktan sonra mantarları ve sarımsağı ilave edin. Mantarlar önce su bırakacak ve sonra suyunu çekecek. Suyunu çekene kadar ara sıra karıştırarak pişirin.
Mantarlar suyunu çekince 2 buçuk yemek kaşığı unu ilave edin. Biraz daha kavurun.
3 su bardağı suyu mantarların üzerine azar azar ekleyin. Suyu eklerken mantarları karıştırmaya devam edin. Aksi halde topaklanma meydana gelebilir.
Çorba kaynadıktan hemen sonra 1 su bardağı sütü ilave edin.
En son tuz ve karabiber ekleyerek son bir kez karıştırın.
Eğer çorbanız çok yoğun bir kıvamda olduysa biraz açmak için sıcak su kullanabilir, damak tadınıza göre çorbanın kıvamını ayarlayabilirsiniz.
Afiyet olsun.