Yemek

Küçük bir atoma büyük lezzet sığdıran tarif: Atom Kurabiye nasıl yapılır?

Adını evrenin en küçük yapı taşlarından alan Atom Kurabiye, lezzetiyle de evrensel bir tat vaat ediyor. Hem göze hem damağa hitap eden bu eşsiz tatlı, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olmaya aday. İşte, adım adım Atom Kurabiye tarifi ve püf noktaları!

Abone Ol

Kurabiye denince akla gelen sıradan lezzetleri unutun; çünkü Atom Kurabiye ile tanışma vaktiniz geldi! Bu özel tarif, adını aldığı atom gibi küçük ama etkisi büyük. İster çayın yanında, ister atıştırmalık olarak tüketin, Atom Kurabiye her zaman favoriniz olacak. İşte tarifi...

Tatlı krizlerinizde yeni bir kahraman var: Atom Kurabiye! Hem pratik hem lezzetli bu tarif, evdeki malzemelerle kolayca hazırlanabilir ve her lokmada sizi mutlu eder. Çay saatlerinizin yıldızı olmaya hazır mısınız? İşte Atom Kurabiye'nin sırları...

Atom Kurabiye, adından da anlaşılacağı gibi, küçük ama etkili bir lezzet bombası. Bu benzersiz kurabiye tarifiyle mutfakta yeni deneyimler yaşamaya hazır olun. Çay saatlerinizi şenlendirecek, her ısırıkta yeni bir tat keşfedeceğiniz bu tarifin detayları sizlerle.

Malzemeler
150 gram tereyağı ya da margarin
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
3,5 – 4 su bardağı un
5 adet kuru kaysı
5 adet kuru incir
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı öğütülmüş ceviz içi

Hazırlanışı

İlk adımda kurabiye hamurunu yapmaya başlamadan önce atom kurabiyenin içinde kullanılacak olan; 5 adet kuru kaysı, 5 adet kuru incir ve 1 çay bardağı kuru üzümü güzelce yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayın. Ceviz içini de öğütün. Ve bu malzemeleri bir kasede harmanlayın.

Atom kurabiye hamurunu hazırlamak için önce geniş bir kabın içerisine 150 gram tereyağını alın. Üzerine 1 adet yumurtayı kırın. Daha sonra bunların içine de 1 paket vanilyayı ve 1 su bardağı pudra şekerini eleyerek ilave edin ve bu malzemelerin tereyağı ile birlikte birbirine geçmesi için elinizle iyice yoğurun. Sonra iyice yoğurduğunuz bu malzemelerin üzerine unu ve kabartma tozunu da eleyerek azar azar ilave edin. Atom kurabiyenizin hamurunu kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.

Üçüncü adımda atom kurabiyesinin şeklini yapmak için 1 adet limon sıkacağına ve streç filme ihtiyacınız var. Limon sıkacağını ters çevirin içini fırça yardımıyla çok az yağlayın ve sıkacağın içini streç filmle kaplayın. Daha sonra, hazırlamış olduğunuz hamurdan cevizden büyük parçalar koparın ve sanki içli köfte yapar gibi kopardığınız bu parçanın içini oyun. Sonra bu hamuru streçli limon sıkacağının içine sıkacağın şeklini alması için özenli bir şekilde oturtun. Sonra da bu oyuğun içine 1 tatlı kaşığı kadar önceden yıkayıp doğradığınız iç harçtan koyun. Harçtan kalıbın içine koyarken hamurla ağzını kapatabilmesi için küçük bir boşluk bırakın. Kalan hamurla da kapatma işlemini yapın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, limon sıkacağının içindeki kurabiyeyi ağız kısmı tepsiye gelecek şekilde dikkatlice dizin. Önceden 175 derece ısıttığınız fırında yaklaşık 15 dakika atom kurabiyelerin altı pembeleşene kadar pişirin. Atom kurabiyeler piştikten sonra fırından çıkarın ve üzerine pudra şekerini eleyerek serpin. Afiyet olsun.

Atom Kurabiye, küçük boyutu ve büyük lezzetiyle mutfaklarda yeni bir trend başlatıyor. Basit malzemelerle ve kolay uygulanabilir tarifiyle, herkesin evinde rahatlıkla yapabileceği bu kurabiye, hem görsel hem de damak zevki açısından tatmin edici bir deneyim sunuyor. Çay saatlerinizi renklendirecek, misafirlerinizi şaşırtacak Atom Kurabiye, şimdi mutfağınızın yeni yıldızı olmaya hazır. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin keyfini çıkarın!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }